Τη δέσμευση ότι θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για την Κεντρική Μακεδονία ανέλαβε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης, με την παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση, με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, στην οδό Ι. Δραγούμη 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Είπε ακόμα ότι δεν πρόκειται να επιδοθεί στις γνωστές προεκλογικές υπερβολές και σημείωσε: «Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να ακούει υπερβολές σε κάθε προεκλογική περίοδο. Πριν στηθούν οι κάλπες, οι δεσμεύσεις, οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις καταγράφουν… πρωτογενές πλεόνασμα. Εμείς δεν παίζουμε το παιχνίδι έτσι. Με ξέρετε χρόνια. Ποτέ δεν βάσισα την παρουσία μου στα λόγια, αλλά στο αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι είμαστε οι καταλληλότεροι για να κάνουμε τη δουλειά. Ο κόσμος, ο πολίτης πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει: Ποιος είναι ο ικανότερος, ο πιο δυναμικός και ο πλέον αποφασισμένος άνθρωπος να διεκδικήσει για την περιοχή μας».

Χωρίς να κατονομάσει τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα άφησε αιχμές σε βάρος του, λέγοντας:

«Εγώ στην Περιφέρεια δεν θα πάω για να εγκαινιάζω δρόμους και πλατείες, για να βγαίνω φωτογραφίες και να έχω τη λεζάντα μου στις εφημερίδες. Αυτά δεν τα έχω ανάγκη. Θα πάω, επειδή θέλω να προσφέρω ουσιαστικά στην πατρίδα μου, τη Μακεδονία, και στους συμπολίτες μου. Και σήμερα, ουσιαστική προσφορά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο: με τη συμβολή της Περιφέρειας ώστε να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Για να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό όπως έκαναν οι παππούδες τους».

Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα περιοδείες του στην Κεντρική Μακεδονία είπε είδε ότι τον κόσμο να πονάει από την λιτότητα, αλλά το πιο έντονο στοιχείο είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υπογράμμισε: «Είναι στο χέρι σας, στο χέρι όλων, να κάνουν τη σωστή επιλογή, για μια καλύτερη Μακεδονία για ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό μπορείτε να το κάνετε εσείς με την επιλογή σας και ξέρετε ποια είναι η επιλογή σας. Με τη νίκη».

Τον αγιασμό των εγκαινίων έκανε ο μητροπολίτης Ανθιμος και παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ. Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, οι πρώην υπουργοί Τάσος Σπηλιόπουλος, Χρήστος Κοσκινάς, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αδελφός του Διονύσης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.

Μια ομάδα εκπαιδευτικών έκανε διαμαρτυρία την ώρα της προεκλογικής συγκέντρωσης. Καθηγητές με πανό και σημαίες των ΕΛΜΕ πήραν θέση στην άκρη της συγκέντρωσης και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης για τις απολύσεις. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Αστυνομίας που δεν χρειάστηκε να παρέμβει.