Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Όσο συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ σχετικά με την αγορά του γάλακτος, τόσο αυξάνεται και ο προβληματισμός στην κυβέρνηση, ενόψει και του πολυνομοσχεδίου που θα ενσωματώσει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, και προκειμένου να μη διαταραχθεί η κυβερνητική λειτουργία, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η σκέψη να επανεξεταστεί το ζήτημα – που τείνει να εξελιχθεί σε «καυτή» πατάτα – από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ήδη γίνονται διεργασίες στη βάση των συγκεκριμένων αντιδράσεων ώστε να βρεθεί μία λύση που από τη μία δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην ελληνική κτηνοτροφία, και από την άλλη δεν θα στέκεται εμπόδιο στον ελεύθερο ανταγωνισμό και τα οφέλη που γεννούνται στους καταναλωτές.

Εξάλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν το γεγονός ότι άκριτη υιοθέτηση προτάσεων του ΟΟΣΑ σε μία οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση, μπορεί να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ υπενθυμίζουν πως η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε υπήρξε προαπαιτούμενο για τη συμφωνία με την τρόικα.

Και αρκετές εξάλλου είναι οι φωνές που ζητούν το θέμα του φρέσκου γάλακτος και των άλλων ρυθμίσεων στην αγορά να έρθει ξεχωριστά στη Βουλή και όχι σε ένα νομοσχέδιο όπως σχεδιάζεται.

Αν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται βέβαιος ότι η ρύθμιση θα πάει όπως είναι στη Βουλή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ήδη υπάρχουν δύο βασικά σενάρια που θα πέσουν στο τραπέζι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών και των κτηνοτρόφων.