current views are: 1

27 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:09

«Tο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εγκλωβισμένο στις επιλογές του» λένε συνεργάτες του Τσίπρα

Την άποψη ότι η κυβέρνηση μπορεί να πνιγεί μέσα στο …γάλα ημέρας  εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα  τελευταία εικοσιτετράωρα βλέποντας ότι πληθαίνουν οι αντιδράσεις των βουλευτών για το θέμα αυτό.

Δημοσίευση 05:09’
αρθρο-newpost

Την άποψη ότι η κυβέρνηση μπορεί να πνιγεί μέσα στο …γάλα ημέρας  εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα  τελευταία εικοσιτετράωρα βλέποντας ότι πληθαίνουν οι αντιδράσεις των βουλευτών για το θέμα αυτό.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Την άποψη ότι η κυβέρνηση μπορεί να πνιγεί μέσα στο …γάλα ημέρας  εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα  τελευταία εικοσιτετράωρα βλέποντας ότι πληθαίνουν οι αντιδράσεις των βουλευτών για το θέμα αυτό. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν  ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δημοσιοποιήσει την συμφωνία που έκλεισε με την τρόικα προκειμένου  να μην έχει σοβαρότερα προβλήματα από τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ήδη μόνο με τις διαρροές που υπάρχουν οι αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων είναι έντονες όπως επίσης έντονες είναι και οι αντιδράσεις κομματικών στελεχών. 

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά σε δυσκολότερη μοίρα είναι οι βουλευτές των κομμάτων που για μια ακόμη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν νέα επώδυνα μέτρα που θα φέρουν δυσάρεστες κοινωνικές προεκτάσεις . « Ίσως για πρώτη φορά λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εγκλωβισμένο στις επιλογές του. Εάν οι βουλευτές που δηλώνουν  ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο που  περιλαμβάνει το θέμα του γάλακτος κάνουν την απειλή τους πράξη τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά .» 

Φυσικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατούν και μικρό καλάθι σε ότι αφορά την αντίδραση των βουλευτών  αφού και στο παρελθόν έχουν υπάρξει δηλώσεις αντιδράσεις και τελικά οι «αντιστασιακοί» υποκύπτουν κάτω από το βάρος των πιέσεων.  

Από την ανάλυση πάντως των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός της αποχώρησης των δυο βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από  το κόμματους. Ο Πάνος Σκουρλέτης έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά  «ότι αυτή η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τους τρόπους για να μην χάσει, για να εκβιάσει ή έστω και να αποσπάσει από την αντιπολίτευση την οποιαδήποτε ψήφο…» 

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν στα εργασιακά νέα άγρια μέτρα.   

«Στην πράξη κλείνει ένα κύκλος μνημονιακής πολιτικής και μπαίνουμε σε έναν άλλο κύκλο, ο οποίος αποτυπώνεται σ΄ αυτή τη συμφωνία με την τρόικα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης . Ένα μέρος αυτής της συμφωνίας που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές εν πάση περιπτώσεις θα έρθει στο νομοσχέδιο την επόμενη Παρασκευή. Τα άλλα που σχετίζονται με τον τομέα των εργασιακών σχέσεων τα κρατάνε για μετά τις ευρωεκλογές. Και σας πληροφορώ ότι πρόκειται για πολύ άγρια μέτρα. Διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των τριετιών για τους μακροχρόνια άνεργους και πάει λέγοντας…»


σχετικα αρθρα