Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Βόμβες στα θεμέλια της κυβερνητικής συνεργασίας κατάφερε να βάλει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος διαρρέοντας μυστική του συμφωνία με τον Κωστή Χατζηδάκη για τα ταξί

Η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει δυσφορία για το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης φέρεται να υποσχέθηκε στον διαγραμμένο πρώην γαλάζιο πρόεδρο των σωματείων ταξί ότι δεν θα "πειράξει" τον κλάδο τους στις αλλαγές που επέρχονται. Κι όχι μόνο αυτό!. Καθώς ο κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται να έχει παρακάμψει με προκλητικό τρόπο τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που διαβεβαίωνε χθες ότι δεν γνωρίζει τίποτε επί του θέματος. 

Η νέα κίνηση του κ. Χατζηδάκη που αποτελεί ούτως ή άλλως κόκκινο πανί για το ΠΑΣΟΚ κι ενώ είναι ανοιχτό το θέμα με το γάλα είναι χαρακτηριστικό ότι προκάλεσε την αντίδραση όλων των εσωτερικών τάσεων στο ΠΑΣΟΚ. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τουίταρε ότι "μεταρρυθμίσεις με τον Θύμιο να συμφωνεί δεν υπάρχουν" για να σχολιάσει πως "τελικά από μεταρρυθμιστές υπουργούς πάμε καλά, από μεταρρυθμίσεις όμως;". 

Επίσης, από την πτέρυγα των πιο σκληρών ο Θάνος Μωραίτης έγραψε καυστικά στα social media: "Αντί να κάνουν αυτό που συμφέρει την χώρα και την κοινωνία...ζυγίζουν κοινωνικές ομάδες και μετράνε "κεφάλια"- ψηφαλάκια! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους τί είναι...". 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσει να υποδείξει στον υπουργό Ανάπτυξης να είναι πιο προσεκτικός στις πρωτοβουλίες του, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό. 

"Την ώρα που προσπαθούμε να σώσουμε την υπόθεση με το γάλα, ο Χατζηδάκης έρχεται και κλωτσάει την καρδάρα" λένε στο ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας πως ο υπουργός Ανάπτυξης κάνει σχεδόν σε όλα τα νομοθετήματα του κεφαλιού του...