Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, που είναι ήδη προφυλακιστέος για άλλα αδικήματα και ελέγχεται από τη δικαιοσύνη συμπληρωματικά για το αδίκημα της οπλοκατοχής, αποφάσισε με 7 ψήφους υπέρ, ένα κατά και ένα "παρών", η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να μεταθέσει για μια εβδομάδα την εξέταση των μη προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Πολύβιου Ζησιμόπουλου, καθώς και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα, κάνοντας δεκτά σχετικά αιτήματα τους.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης ανέφερε στην Επιτροπή ότι, κατόπιν υπόδειξης του δικηγόρου του, θα καταθέσει υπόμνημα και χρειάζεται χρόνο για να το κάνει, ο Π. Ζησιμόπουλος ενημέρωσε ότι είναι ασθενής και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 401, ενώ αναβολή της εξέτασής του για μια εβδομάδα, προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα του μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ζήτησε ο Χρ. Αλεξόπουλος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τού έργου της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλίου, εισάγονται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας πέντε βουλευτών της ΧΑ, των Μιχάλη Αρβανίτη- ΑβράμηΗλία ΚασιδιάρηΕλένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση, για τους οποίους η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας τους.