Την πολιτική ατζέντα που του επιβάλλουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εφαρμόζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη, με αφορμή όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, για τους λόγους που αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Καμμένος είπε, μεταξύ άλλων, ότι έθεσε όρους στον κ. Τζιτζικώστα να καταγγείλει δημοσίως το Μνημόνιο και να φύγει από τη Ν.Δ., να παραδώσει την κομματική του ταυτότητα, για να τον στηρίξει, και μετά από αυτό η παράταξη του κ. Ιωαννίδη σημειώνει: "Τα όσα είπε σήμερα ο κ. Καμμένος είναι αποκαλυπτικά για τη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές της σχέσης αυτής. Αναφέρθηκε στο πώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επέβαλλαν και επιβάλουν πολιτική ατζέντα στον κ. Τζιτζικώστα, αλλά και πώς αυτός, με θαυμαστή πιστότητα, εφαρμόζει την ατζέντα αυτή. Κάτι που φυσικά προκαλεί την μεγάλη ικανοποίηση του Πάνου Καμμένου, όπως τουλάχιστον αυτός την εξέφρασε στη σημερινή του συνέντευξη.

Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή. Λυπούμαστε όταν βλέπουμε νέους ανθρώπους να μην είναι συνεπείς. Λυπούμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι νέοι πολιτικοί είναι πιο παλαιοκομματικοί από τις προηγούμενες γενιές».