Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε μέσω της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής, στον απόηχο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου που τον «έδειχνε» ως υπεύθυνο για τη χθεσινή αποχώρηση των δύο βουλευτών από τους ΑΝΕΛ.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει,το έχω δηλώσει» σημείωσε και προσέθεσε πως «ο κ. Σαμαράς κατεβάζει την ταμπέλα του κόμματος».Το ίδιο απάντησε και στην ερώτηση εάν θα ήταν πρόθυμος να κατέβει ως υποψήφιος σε περίπτωση κεντροδεξιού μορφώματος υπό τον Σαμαρά.

Παρά το γεγονός ότι δεν το απέκλεισε τελείως, ο κ. Νταβρής είπε ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με κάποιο άλλο κόμμα.

Εξάλλου ερωτώμενος για το εάν προτίθεται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε κατηγορηματικά όχι.

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Νταβρής σημείωσε πως ο «κ. Καμμένος πέταξε την μπάλα στην κερκίδα γιατί έχει εσωτερικά προβλήματα, υπάρχει πρόβλημα κατεύθυνσης».

Όσον αφορά τη χθεσινή αποχώρηση των δύο βουλευτών από το κόμμα και για τα όσα ειπώθηκαν, τόνισε πως δεν πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους.

«Η έδρα πρέπει να παραδοθεί όταν είσαι σε δυσαρμονία με τον κόσμο που σε ψήφισε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Η Γιαταγάνα και ο Γιοβανόπουλος δεν έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό των ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος στηρίζει τη ΝΔ υποστηρίζοντας τον Τζιτζικώστα. Η Ραχήλ Μακρή και ο Πάνος Καμμένος πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους γιατί είναι εκτός καταστατικού και ιδρυτικής διακήρυξης».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση σε όσους άφησαν αιχμές σχετικά με τις προθέσεις του καθώς και τις προθέσεις των βουλευτών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ:

«Είναι πολιτική αλητεία που άφησαν να εννοηθεί ότι εγώ με τον Γιοβανόπουλο και την Γιαταγάνα τα έχουμε πάρει».