Με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας», συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
 
«Ύστερα από την τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής στην Αθήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέβησαν πολλά. Αρχίζοντας από την εκλογή του νέου Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα και του ευχόμαστε να πετύχει. Υπάρχουν, επίσης, επιτυχίες και στην ελληνική οικονομία, χάρη στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα και ελπίζουμε να έλθουν καλύτερες ημέρες», δήλωσε ο κύριος Παπούλιας μετά την θερμή υποδοχή της Λάουρα Μπολντρίνι.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «όλα αυτά είναι εύθραυστα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μένοντας στην γραμμή που έχουμε χαράξει».
 
Κατά την συνομιλία του με την επικεφαλής της ιταλικής βουλής, ο Κάρολος Παπούλιας πρόσθεσε, επίσης, ότι στην Ελλάδα καταγράφεται σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκε στην πινακοθήκη «Μποργκέσε» της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου, εκτός από τα μόνιμα εκθέματα, μπόρεσε να επισκεφθεί και έκθεση αφιερωμένη στον γνωστό γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέττι.
 
Αύριο το πρωί ο κύριος Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Οι δύο Πρόεδροι , στην συνέχεια, θα εγκαινιάσουν, από κοινού, την έκθεση «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.