Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη  ζήτησε  ο Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newpost.gr. 

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος ζητάει την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης για τον τρόπο που χειρίστηκε το νομοσχέδιο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα ψηφίσει τις αλλαγές. 

Νωρίτερα το newpost είχε μεταδώσει αποκλειστικά την πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο κ. Λοβέρδος θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. 

Ο κ. Λοβέρδος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τον τρόπο που ο κ. Χατζηδάκης χειρίστηκε το θέμα του γάλακτους αλλά και όλα τα θέματα που αφορούσαν στις εισηγήσεις του ΟΟΣΑ. 

Όπως τονίζει μάλιστα εδώ και μέρες οι αλλαγές αυτές δεν αποτελούσαν μνημονιακή υποχρέωση όπως τις εμφάνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ τον κατηγορεί ότι ο ίδιος προκάλεσε αποκλειστικά τα ερωτήματα που δημιούργσαν σύγχυση και ένταση.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος τόνισε:

«Κύριε Πρόεδρε, 

Ο υπουργός Ανάπτυξης οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του αμέσως.  

Το ζητώ εδώ στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, διότι δεν θα αγόρεύσω στην Ολομέλεια. Κι αυτό γιατί σκοπεύω να ψηφίσω το σχέδιο νόμου μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν για το γάλα, ενώ άλλοι συνάδελφοι ανεξάρτητοι βουλευτές θα το καταψηφίσουν. Άρα δεν θα ζητήσω να είμαι αγορητής ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών, αφού δεν υπάρχει επι του θέματος ομοφωνία ή ισχυρή πλειοψηφία των απόψεών μου.  

Ζητώ την παραίτηση του Υπουργού Ανάπτυξης. Γνωρίζω και εκτιμώ τον πολιτικό άνδρα, εκλεγόμαστε  στην ίδια εκλογική περιφέρεια, αλλά είμαι υποχρεωμένος να του πω, πως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του μετά την στροφή 180 μοιρών που έκανε η κυβέρνηση σε σχέση με όσα αυτός είχε εισηγηθεί, τουλάχιστον ως προς το γάλα. 

Παράλληλα, θέλω να υπογραμμίσω, ότι τα ερωτήματα που δημιούργησαν σύγχυση και ένταση, αλλά και ανασφάλεια και φόβο στους πολίτες, τα προκάλεσε ό ίδιος αποκλειστικά. Στη μελέτη του ΟΟΣΑ που είχε ζητηθεί επί κυβερνήσεως Παπαδήμου προσέθεσε ερωτήματα δίχως να ενημερώσει τους συναρμόδιους υπουργούς, όπως έγινε γνωστό, πήρε τις απαντήσεις από Ελληνες μελετητές, άλλαξε την επιτροπή αξιολόγησης από επιστημονική σε κυρίως πολιτική, κάνοντας κατ' ουσίαν τα πάντα ο ίδιος: Χατζηδάκης ρώτησε, Χατζηδάκης απήντησε, Χατζηδάκης αξιολόγησε!

Και στη συνέχεια ο ίδιος ενέπλεξε την πολιτική και την κοινωνία σε ένα παιχνίδι ανασφάλειας, φόβου και ανησυχίας!!! Και δεν φθάνουν αυτά, αλλά κατόπιν  υποχώρησε κιόλας σε σχέση με το γάλα, όμως παρ' όλα αυτά παραμένει στη θέση του. Επειδή, ωστόσο, η ένταση στους πολίτες παραμένει και πολλοί ισχυρίζονται πως δεν έχει υπάρξει αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης αλλά απλό "φτιασίδωμά" της, ο μόνος τρόπος εκτόνωσης είναι η παραίτηση του υπουργού. Αλλο σταθερότητα της χώρας, κι άλλο "σταθερότητα" ενός  υπουργού».