Επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Καταριανών στη χώρα μας συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος με τον Καταριανό ομόλογό του, στη συνάντηση που είχαν στην Ντόχα.

Οι Καταριανοί επιστρέφουν στη χώρα τους ενθουσιασμένοι τόσο από την εκπαίδευσή τους εδώ όσο και από τη ζωή στη χώρα μας. Τους αρέσει πολύ ο τόπος, η αγάπη με την οποία τους αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλλά και η διασκέδαση που βρίσκουν στην Ελλάδα.

Φτάνουν στο σημείο να μην θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ταυτόχρονα οι αξιωματικοί τους αναφέρουν στην ηγεσία του Καταριανού Στρατού ότι το επίπεδο της εκπαίδευσής τους είναι πολύ υψηλό. Στις αναφορές τους υπογραμμίζουν με έμφαση ότι διαθέτουμε σύγχρονα οπλικά συστήματα και έχουμε αναπτύξει υψηλές τεχνικές πολέμου. Γεγονός που οδηγεί την ηγεσία του Καταριανού ΓΕΕΘΑ να ζητάει επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το αίτημα αυτό, τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος το αντιμετωπίζουν θετικά. Για την εκπαίδευσή τους αυτή, πέρα από τα διπλωματικά οφέλη που υπάρχουν ,δίδεται από την Ντόχα η απαιτούμενη αποζημίωση για το κόστος της εκπαίδευσης.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι Καταριανοί τονώνουν την τοπική οικονομία όπου και αν βρεθούν, γεγονός που χαροποιεί τους Έλληνες επιχειρηματίες ιδιαίτερα τώρα που η καταναλωτική δύναμη των κατοίκων έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.

Τα αισθήματα που τρέφει το Κατάρ για την Ελλάδα είναι τόσο ισχυρά που παρέλασαν την 25η Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκονται για την εκπαίδευσή τους , συμμετέχοντας στην επέτειο της εθνικής εξεγέρσεως κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμηνύσουν στην Ελλάδα ότι είναι σύμμαχοί μας.

Μάλιστα το βίντεο από την παρέλαση τους στην Αλεξανδρούπολη , στάλθηκε αμέσως στη Ντόχα και προβάλλονταν από γιγάντιες οθόνες στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνταν εκεί η αιεθνής έκθεση αμυντικού υλικού. Πολλοί από τους επισκέπτες, αξιωματούχους ξένων χωρών, ζητούσαν να πληροφορηθούν για την παρέλαση αυτή!

Γ.Κοκ.