current views are: 1

28 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση10:25

«Είναι η πρώτη δόση του νέου Μνημονίου που έρχεται μετά τις Ευρωεκλογές»

Στις επάλξεις  θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού η  ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει τα τρωτά σημεία της συμφωνίας και επάνω σε αυτά να στήσει την επικοινωνιακή τακτική της μέχρι και τις ευρωεκλογές.

Δημοσίευση 10:25’
αρθρο-newpost

Στις επάλξεις  θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού η  ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει τα τρωτά σημεία της συμφωνίας και επάνω σε αυτά να στήσει την επικοινωνιακή τακτική της μέχρι και τις ευρωεκλογές.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Στις επάλξεις  θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού η  ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει τα τρωτά σημεία της συμφωνίας και επάνω σε αυτά να στήσει την επικοινωνιακή τακτική της μέχρι και τις ευρωεκλογές. Το γεγονός πάντως ότι η κυβέρνηση έδωσε μόλις χθες στην δημοσιότητα  το πολυνομοσχέδιο έκανε   το έργο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ιδιαίτερα δύσκολο αφού ο χρόνος δεν ήταν επαρκής για να βρεθούν όλα  τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας. 

Παρ΄ όλα αυτά από χθες το απόγευμα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν στα χέρια τους την συμφωνία άρχισαν το διάβασμα προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την συζήτηση της Βουλής. 

«Η  διαδικασία του κατεπείγοντος που επέλεξε και γι αυτό το θέμα το Μέγαρο Μαξίμου σημαίνει ότι αυτό που απασχόλησε κυβέρνηση και Τρόικα επί επτά μήνες, θα περάσει από το Κοινοβούλιο μέσα σε λίγες ώρες λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Εκατοντάδες διατάξεις για εργασιακά, φορολογικά και το μεγάλο κεφάλαιο των τραπεζών, που κρύβεται πίσω από την ιστορία με τα ταξί, το γάλα και τα φαρμακεία, θα μπουν σε τρία άρθρα για να ψηφιστούν σε λίγες ώρες. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι κύριοι της κυβέρνησης δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στην πολιτική τους, ούτε καν στους βουλευτές τους. Διότι, αν ήταν τόσο καλή η συμφωνία με την Τρόικα, όσο την εμφανίζουν τα φιλοκυβερνητικά προπαγανδιστικά επιτελεία, δεν θα την έκρυβαν εδώ και δέκα ημέρες.» 

Μάλιστα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο κείμενο της συμφωνίας τόνισε ότι «Τα κρίσιμα, τα πιο σημαντικά, όπως είναι τα εργασιακά, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δυνατότητα μεγαλομετόχων σε χρεοκοπημένες τράπεζες να ξαναγοράσουν τις μετοχές τους δυο και τρεις φορές χαμηλότερα, είναι ο βασικός λόγος που η συμφωνία έμεινε κρυφή μέχρι την  τελευταία στιγμή. Πρόκειται για την πρώτη «δόση» του νέου Μνημονίου το οποίο έχουν μεταθέσει για μετά τις Ευρωεκλογές είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό θα είναι άλλωστε και το βασικό επιχείρημα όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή τα δύσκολα «έρχονται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και αφού θα έχει ξεφουσκώσει η ιστορία με το πρωτογενές πλεόνασμα.»


σχετικα αρθρα