Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη με το σχόλιο και το ύφος του Δημήτρη Δανίκα για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής της αλλά και χωρίς περιστροφές παραδέχθηκε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «αστικό μεταρρυθμιστικό κράτος».
 
Την ώρα που πολύς λόγος γίνεται εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ περί αστικοποίησης του κόμματος της Κουμουνδούρου και περί στροφής προς μια πιο κεντρώα πολιτική «το πουλέν» του κόμματος με περίσσεια ειλικρίνεια αποκαλύπτει το όραμα.  
 
«Μη μου λες εμένα για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμούς. Πες μου μία που έκαναν όλοι αυτοί; Καμία! [...] Διάβασα ένα κείμενο του αξιολύπητου Κώστα Σημίτη. Του τάχα μου εκσυγχρονιστή και μεταρρυθμιστή. Αν είναι δυνατόν! Ολα σ' αυτόν τον τόπο έχουν διαστρεβλωθεί. Εμείς είμαστε οι αυθεντικοί μεταρρυθμιστές και εκσυγχρονιστές. Εμείς θα φτιάξουμε ένα αστικό κράτος μεταρρυθμιστικό».
 
Και όπως σημειώνει ο Δημήτρης Δανίκας «πρόσεξα ότι από τη φράση της απουσίαζε το «σοσιαλιστικό». Πολύ σωστά, είπα και μέσα μου υποκλίθηκα στην ειλικρίνειά της».
 
Απάντησε και για την Ευρώπη: «Εγώ είμαι με την Ευρώπη των κειμένων ενός Σπινέλι. Είμαστε μέρος της Ευρώπης. Αμετακίνητοι ευρωπαϊστές και αυθεντικοί μεταρρυθμιστές. Η Νέα Δημοκρατία υποκρίνεται ότι είναι με την Ευρώπη. Μα πώς μπορεί να είναι! Οι άνθρωποι που φόρτωσαν το Δημόσιο με τα "παιδιά τους", ακόμα και με τις πεθερές τους. Ο Πάγκαλος, ας πούμε, έχει διορίσει την κόρη του. Αυτό δεν έχει σχέση με την Ευρώπη αλλά με την Αφρική»
 
Κατά τα λοιπά μίλησαν για τα Prada, τα ζώδια- είναι Ζυγός- την πολιτική επικοινωνία και τη διαφήμιση αλλά και το Αρσάκειο. 
 
«Δηλαδή εσύ και η Prada είστε δυο κόσμοι διαφορετικοί;», τη ρωτάει ο Δημήτρης Δανίκας, «αρνούμαι να κυκλοφορώ σαν ζωντανή διαφήμιση μεγάλων οίκων μόδας. Δεν τους περιφρονώ. Από κει μέσα έχουν βγει σπουδαίοι καλλιτέχνες. Πιστεύω όμως ότι οι γυναίκες μ' αυτές τις φίρμες καλύπτουν την ανασφάλειά τους», απαντά.
 
Τελείωσε το Αρσάκειο με άριστα την τελευταία χρονιά που το σχολείο ήταν αμιγώς θηλέων ενώ με τον δικό της τρόπο περιέγραψε την πυραμίδα στη διαφημιστική εταιρία όπου έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. 
 
«Στη διαφήμιση, λοιπόν, συνέβαινε το εξής: οι δημιουργικοί ήταν συνήθως αριστεροί. Οι οικονομικοί ήταν ΠΑΣΟΚ. Και τα αφεντικά Νέα Δημοκρατία. Σου λέει κάτι αυτό;», λέει. «Οτι αυτή ήταν η βασική διάρθρωση και πυραμίδα της κοινωνίας. Οι δημιουργοί στο υπόγειο, τα αφεντικά στο ρετιρέ». 
 
*Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα και οι φωτογραφίες είναι από τον φωτογράφο της εφημερίδας.