Έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνοντας μήνυμα ενόψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε στους βουλευτές του τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο ενώ τους ανακοίνωσε ότι σύντομα η χώρα θα βγει στις αγορές.

δτο νομοσχέδιο αποτυπώνεται η συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές, που είναι η «τελική συμφωνία» η οποία οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα σημάνει την είσοδο της χώρας στην «κανονικότητα». Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι η χώρα αποκαθιστά την υπερηφάνεια και κυρίως την ανεξαρτησία της. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σε εποπτεία, όπως, άλλωστε, θα είναι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «κούρεμα» του χρέους.

«Ακούω κάποιους λεβέντες, κάποιους μάγκες που λένε θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση, θα κάνουμε κούρεμα του χρέους. Αυτό έγινε», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «το κάναμε το 2012 και είναι αυτό που θωρακίζει τη χώρα, γιατί η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα βγούμε με ανταγωνιστικά επιτόκια».

Σχετικά με το εγχείρημα της «Ελιάς» ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βεβαίως πρέπει να είσαι οπαδός του κοινωνικού κράτους αλλά χρειάζεται και ένα κράτος ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας μπορεί να δηλώνει σοσιαλιστής, προοδευτικός. Αυτό τι σημαίνει. Πρέπει να είσαι οπαδός του κοινωνικού κράτους αλλά πρέπει να έχεις δώσει αγώνες. Και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν έχουν άποψη; Είναι και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΔΗΜΑΡ. Η συμμετοχή στη κυβέρνηση είναι το καθοριστικό, η συνεχής διαπραγμάτευση είναι ένα βάρος που σηκώνουμε. Δεν θα το κάναμε αν δεν το ήθελε ο λαός. Έχει μεγάλη σημασία το εγχείρημα της Ελιάς».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο πραγματικός διχασμός είναι ανάμεσα στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό. «Θέλαμε εμείς το μνημόνιο; Πρέπει να υπάρχει συσχετισμός στις εκλογές και σαφείς μηνύματα. Να υπάρξει συσπείρωση στην κεντροαριστερά, όχι μνημονιακός και αντιμνημονιακός αλλά η πολιτική που θα ακολουθείται είναι το σημαντικό» είπε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι την Κυριακή το μεσημέρι με την παρουσία όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής παράταξης στην οποία μετέχει κομβικά το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα και οι άλλες κινήσεις.

«Το ψηφοδέλτιο με τα 42 ονόματα θα είναι ενωτικό και δυναμικό. Στους υποψηφίους θα δείτε νέα αγνά παιδιά με... καθαρά πρόσωπα. Νέοι πολιτικά άνθρωποι που θα εκφράζουν την ανανέωση και την πολιτική ευθύνη» είπε.

«Θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί. Η μάχη αυτη ξεκινάει αύριο στη Βουλή. Καταθέτουμε αύριο την μόνη συγκεκριμένη ασφαλή προοπτική του ελληνικού λαού. Αυτό που κάνουμε είναι κατεξοχήν πατριωτικό» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.