Γράφουν οι Άρτεμις Παραδείσου - Ορέστης Αποστολόπουλος  

Νέες φωτιές ανάβει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς". 

Η κάθοδος του κ. Ανδρουλάκη ξενίζει καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, ενώ προκαλεί ερωτηματικά και ως προς τον χρόνο που αποφασίστηκε.  

Μάλιστα το newpost είχε πρώτο αποκαλύψει την κάθοδο του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τότε συνεργάτες διέψευδαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

Συγκεκριμένα ορισμένοι στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι κάθοδος Ανδρουλάκη αποτελεί προϊόν συμφωνίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει στην εκλογική μάχη ένα στέλεχος που έχει ισχυρούς μηχανισμούς στην χώρα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης θα εμφανίζεται ως φαβορί για μία έδρα στην ευρωβουλή καθώς από το πεδίο των υποψηφιοτήτων έχουν ήδη φύγει στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν αιτιολογημένη την απόφαση Βενιζέλου να συνάψει συμφωνία για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ουσιαστικά με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ώστε να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, πιστεύουν όμως ότι είναι πολιτικά unfair ο νεαρός γραμματέας να διατηρήσει το αξίωμα του γραμματέα του κόμματος. 

Όπως εξηγούν πρώτος ο ίδιος ο Ανδρουλάκης ζήτησε να υπάρχει το ασυμβίβαστο για όλους επομένως θα πρέπει και ο ίδιος για λόγους αρχής να μην είναι πλέον γραμματέας του κόμματος για να μην έχει επιπλέον προνόμια. 

Ως ένα από τα "προνόμια" αυτά φωτογραφίζουν τον κατάλογο με τα μέλη του κόμματος σε όλη την χώρα που έχει την δυνατότητα να έχει στην διάθεσή του ο εκάστοτε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του θέλουν τον κύριο Νίκο Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο κος Ανδρουλάκης αν και είχε διαψεύσει πως θα είναι υποψήφιος έχει πει μισό «ναι» και βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες οι διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν σίγουρη την υποψηφιότητά του. 

Όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου την Κυριακή. Όμως, υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου που βάζουν θέμα παραίτησης του κυρίου Ανδρουλάκη από τη θέση του γραμματέα , αν τελικά θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. 

Ο κος Ανδρουλάκης που δεν έχει ασυμβίβαστο με τη θέση του γραμματέα –υποψηφίου δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί , όμως σε κάθε περίπτωση όλοι είναι με το βλέμμα στραμμένο στο βράδυ της 25ης Μαίου και το όποιο αποτέλεσμα. 

Ο κος Βενιζέλος κάνει οχυρωματικά έργα για να αντιμετωπίσει το κακό αποτέλεσμα ή να περάσει στην αντεπίθεση αν το αποτέλεσμα είναι καλό και από τα αντίπαλα στρατόπεδα σχεδιάζουν την στρατηγική τους για να αμφισβητήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.