«Ο πιο σημαντικός αντίπαλος μου είναι τα προβλήματα της πόλης», τόνισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους. Για να γίνει αυτή η πόλη ευρωπαϊκή θα πρέπει να αποκτήσει καλύτερη ποιότητα ζωής, εισόδημα για τους πολίτες και θέσεις εργασίας. Να είναι μια πόλη η οποία να μπορεί να προσφέρει. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για να φωτιστεί η πόλη και δυστυχώς αυτό το πρόγραμμα ακόμα και σήμερα μένει ανεκμετάλλευτο».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «Δεν στέκομαι ποιοι με στηρίζουν και από ποιο πολιτικό χώρο. Εγώ ξέρω ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και δεν χωρίζονται. Μπροστά στα προβλήματα της πόλης είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε συνεργασίες και σε σύνθεση ιδεών και απόψεων».

Για την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος: «Για μένα ήταν θέμα συνείδησης, την ημέρα που ίδρυσα τη δημοτική παράταξη να καταθέσω την εντολή που είχα πάρει από τους συμπολίτες μου, προκειμένου να αφοσιωθώ στη μάχη της Αθήνας. Με αυτό τον τρόπο ήθελα να δείξω πως, ότι λέω το εννοώ. Παραιτήθηκα από βουλευτής της ΝΔ και έχω καταθέσει την κομματική μου ταυτότητα. Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ. Αυτή τη στιγμή είμαι ο πιο ανεξάρτητος υποψήφιος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη ότι παραιτήθηκε, για να αποφύγει την ψήφιση του νομοσχεδίου, σημείωσε ότι αυτά είναι αστεία πράγματα. «Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι πολιτικές μου απόψεις που διαχρονικά και με συνέπεια υποστήριξα προκειμένου να βγει η χώρα από αυτή την κρίση. Δεν φοβήθηκα να ψηφίσω και να στηρίξω πολλά μέτρα στο παρελθόν. Σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι. Ποιο λόγο, λοιπόν, θα είχα να μην το ψηφίσω; Εδώ έχουν περάσει μέτρα πολύ πιο επώδυνα, πολύ πιο σκληρά. Ποτέ δεν δείλιασα. Ήμουν εκεί. Και όσοι μιλάνε τώρα είναι οι ίδιοι που την Κυριακή θα ψηφίσουν αυτά τα μέτρα».

Επίσης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να υποδείξει στον κ. Κακλαμάνη τι θα κάνει. «Ο ίδιος διαχρονικά έχει τις θέσεις του. Οι Αθηναίοι μπορούν να κρίνουν τις πράξεις και τη συνέπεια όλων μας», πρόσθεσε.

Τέλος, για το ότι επέλεξε τη νεραντζιά ως σύμβολο της δημοτικής παράταξης ανέφερε: «Δεν εκφράζομαι στην πολιτική μέσα από υπαινιγμούς. Αν είχα κάτι να πω θα το έλεγα.Το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ακριβώς αυτό που πίστευα και πιστεύω. Είναι η Αθήνα που αν κλείσει κανείς τα μάτια και φέρει εικόνες στο μυαλό από γειτονιές της πόλης θα διαπιστώσει ότι η νεραντζιά υπάρχει παντού σαν ένα διαχρονικό σύμβολο».