Για σκόπιμη διαστρέβλωση των όσων είπε χθες σε γερμανούς βουλευτές έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «έχει μαλλιάσει η γλώσσα και εμένα και του Τσίπρα και όλων μας να λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα τρίγωνο της αμαρτίας, είναι οι τράπεζες, είναι το πολιτικό σύστημα, είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα της διαπλοκής και αυτός είναι ο πυρήνας της κρίσης».

Παράλληλα, τόνισε πως στον χαιρετισμό του προς την αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη, όχι υπεύθυνη συστημική δύναμη όπως έβαλαν κάποιοι συνάδελφοί σας σε κάποια εφημερίδα και ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε. Η κρίση είναι δική μας του ελληνικού καπιταλισμού κατά πρώτο λόγο».

«Αν έκανα διάλεξη θα πρόσθετα και τα άλλα που έχω γράψει άπειρες φορές, ότι η κρίση είναι μέρος της ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης και μέρος της παγκόσμιας κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.