Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Η αχαϊκή πρωτεύουσα είναι ο επόμενος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η επίσκεψη στην Πάτρα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιοχές, θα είναι μονοήμερη και ο ηγέτης του «Ποταμιού», όπως και στα Ιωάννινα, «θα συνομιλήσει με φίλους, εθελοντές και δημοσιογράφους».

Φαίνεται πως οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά και την εμπειρία των Χανίων όπου η ανοιχτή συγκέντρωση δεν ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες, αποφάσισαν να «ροκανίσουν» το χρόνο υπέρ του κόμματος και να «παίξουν» με τα ΜΜΕ που ακολουθούν κατά πόδας το δημοσιογράφο.

Το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, από την Ηγουμενίτσα ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στα Ιωάννινα και η συνάντησή του με γαλακτοπαραγωγούς καθώς και οι συνομιλίες με αγρότες στην Πρέβεζα

Στον τελευταίο του σταθμό, στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, επιχείρησε μια ακόμη συγκέντρωση, μικρότερου... βελινεκούς: μίλησε σε παραλιακό καφέ της πόλης, όπου απάντησε και σε όσους ασκούν σκληρή κριτική στο «Ποτάμι»:

«Κάποιος σήμερα σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο είπε ότι το Ποτάμι είναι "λαϊκίστικο". Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς τις φάσεις από τις οποίες έχει περάσει η κριτική για το Ποτάμι. Τις πρώτες μέρες μας έλεγαν φάρσα, επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όταν είδαν ότι μιλάμε σοβαρά, μας είπαν ότι είμαστε κατασκεύασμα της μιντιοκρατίας. Μετά φάνηκε όμως ότι τα μέσα δεν μας στηρίζουν και πολύ, οπότε η κριτική επικεντρώθηκε στο ότι το Ποτάμι είναι απολίτικο. Με αυτό φυσικά εννοούσαν ότι δεν είμαστε σαν τα παλιά κόμματα, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ του κομματικού και του πολιτικού. Το επόμενο επιχείρημα ήταν ότι δεν έχουμε θέσεις, και τώρα που είμαστε οι μόνοι που έχουμε δημοσιεύσει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις για την Ευρώπη και οι άλλοι ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει, περάσαμε στο νέο επιχείρημα, ότι είμαστε λαϊκιστές.Και τα λένε αυτά άνθρωποι που σιωπούν για όλους αυτούς που υπόσχονται λύσεις με το πάτημα ενός κουμπιού ή επιδίδονται σε μπαράζ παροχών λίγο πριν τις εκλογές. Ίσως μερικοί αν δεν δουν λιμουζίνεςbodyguard και κουστούμια να μπερδεύουν το λαϊκό με το λαϊκίστικο», είπε χαρακτηριστικά.