Αντιπαράθεση μεταξύ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε έπειτα από «επίθεση» της πρώτης στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνεδρίαση του Ecofin στην Αθήνα.

«Tην Τρίτη 1/4 η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλη μια σιδηρόφρακτη “γιορτή”, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, θα επισκεφτούν τη χώρα για να χαιρετίσουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, να πανηγυρίσουν την πρόσφατη συμφωνία για την τραπεζική ένωση και να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στον πρωθυπουργό, ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων. Όλα αυτά φυσικά, σε μια Αθήνα στην οποία για μια ακόμη φορά οι κλούβες των ΜΑΤ και όλο το οπλοστάσιο των δυνάμεων καταστολής θα αποκλείσει την πόλη» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

Στον φανταστικό κόσμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, δεν υπάρχει χώρος για τους νέους, τις νέες, τους απολυμένους, τον κόσμο της επισφάλειας, τους εκατομμύρια ανέργους.
 
Η Γερμανία των one euro jobs, η Ιταλία και η Ισπανία των εκατομμυρίων ανέργων, η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι ψιλά γράμματα, μικρές παρενέργειες του άκαμπτου νεοφιλελεύθερου σχεδίου για τους λαούς της Ευρώπης.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα «σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτού του σχεδίου στην ίδια τους τη ζωή. Καλούμε κάθε νέο και νέα, τον κόσμο της επισφάλειας, των vouchers, τον κόσμο της εργασίας και τα συνδικάτα να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τρίτη 1η Απρίλη, στις 5.30 στην Κλαυθμώνος. Έφτασε ο καιρός να στείλουμε από τους δρόμους το μήνυμα στο νεοφιλελεύθερο προσωπικό της ΕΕ, ότι οι μέρες της ανατροπής τους έχουν ξεκινήσει.Όλοι και όλες την Τρίτη 1/4, στις 5.30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας. «Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ταραχές στην Αθήνα για τη Σύνοδο ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου. Κι ύστερα λένε ότι είναι Ευρωπαϊκό κόμμα...» αναφέρεται.