Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Τελικά η σύγκρουση δεν έγινε. Οι αλλαγές για το γάλα είχαν ως αποτέλεσμα να καταλαγιάσουν οι διαφωνίες των βουλευτών και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα στηρίξει το πολυνομοσχέδιο.

Άγνωστο ακόμη παραμένει το τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος απουσίαζε για ακόμη μία φορά από συνεδρίαση κομματικού οργάνου.

Και σε αυτή την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αιχμές. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλέστηκε τη συλλογικότητα στις αποφάσεις και είπε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν στις εκλογές. Μάλιστα ανακοίνωσε πως από το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές την εποπτεία θα έχουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Φώφη Γεννηματά, ενώ για τις τοπικές εκλογές ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Φώτης Χατζημιχάλης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν επιθέσεις σε στελέχη της κυβέρνησης ο κ. Κασσής χαρακτήρισε ανεκδιήγητο τον Θανάση Σκορδά ενώ και άλλοι βουλευτές έβαλαν θέματα και για τον Τάκη Μπαλτάκο και για τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε «κανείς δεν έχει μιλήσει πιο σκληρά για τον Χατζηδάκη και τον Μπαλτάκο και κατ ιδίαν και δημοσίως όπως εγώ και ο Καρύδης».

Ο κ. Κουτσούκος είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως πιστεύει ότι στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που είναι εκτός συμφωνίας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε πως «θα χτενιστεί το νομοσχέδιο και αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα αφαιρεθεί»

Την Κυριακή η «Ελιά» θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο και τα στοιχήματα για τις επιδόσεις στις ευρωεκλογές δίνουν και παίρνουν. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα ζήτησε από όλους να τρέξουν για τις εκλογές γιατί όπως είπε έχει σημασία το αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα ο Θάνος Μωραΐτης απάντησε «ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρει στις εκλογές στον τόπο του» και με αυτόν τον τρόπο αποτύπωσε ποια είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του κινήματος όπου οι πάντες περιμένουν στη γωνία του πάντες