«Ναι» είπε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο

«Ναι» είπε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Τελικά η σύγκρουση δεν έγινε. Οι αλλαγές για το γάλα είχαν ως αποτέλεσμα να καταλαγιάσουν οι διαφωνίες των βουλευτών και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα στηρίξει το πολυνομοσχέδιο.

Άγνωστο ακόμη παραμένει το τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος απουσίαζε για ακόμη μία φορά από συνεδρίαση κομματικού οργάνου.

Και σε αυτή την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αιχμές. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλέστηκε τη συλλογικότητα στις αποφάσεις και είπε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν στις εκλογές. Μάλιστα ανακοίνωσε πως από το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές την εποπτεία θα έχουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Φώφη Γεννηματά, ενώ για τις τοπικές εκλογές ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Φώτης Χατζημιχάλης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν επιθέσεις σε στελέχη της κυβέρνησης ο κ. Κασσής χαρακτήρισε ανεκδιήγητο τον Θανάση Σκορδά ενώ και άλλοι βουλευτές έβαλαν θέματα και για τον Τάκη Μπαλτάκο και για τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε «κανείς δεν έχει μιλήσει πιο σκληρά για τον Χατζηδάκη και τον Μπαλτάκο και κατ ιδίαν και δημοσίως όπως εγώ και ο Καρύδης».

Ο κ. Κουτσούκος είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως πιστεύει ότι στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που είναι εκτός συμφωνίας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε πως «θα χτενιστεί το νομοσχέδιο και αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα αφαιρεθεί»

Την Κυριακή η «Ελιά» θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο και τα στοιχήματα για τις επιδόσεις στις ευρωεκλογές δίνουν και παίρνουν. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα ζήτησε από όλους να τρέξουν για τις εκλογές γιατί όπως είπε έχει σημασία το αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα ο Θάνος Μωραΐτης απάντησε «ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρει στις εκλογές στον τόπο του» και με αυτόν τον τρόπο αποτύπωσε ποια είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του κινήματος όπου οι πάντες περιμένουν στη γωνία του πάντες  

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο