current views are: 1

28 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση16:20

«Νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» – «Απάντηση στην κάλπη» (Βίντεο)

Μορφή διαγγέλματος πήραν οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, και την ψήφιση του την Κυριακή το βράδυ.

Δημοσίευση 16:20’
αρθρο-newpost

Μορφή διαγγέλματος πήραν οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, και την ψήφιση του την Κυριακή το βράδυ.

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

Μορφή διαγγέλματος πήραν οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, και την ψήφιση του την Κυριακή το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ένα νέο έγκλημα συντελείται αυτή τη στιγμή σε βάρος του λαού και της πατρίδας, έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ».

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση «θα δώσει τα χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία», και σε αυστηρό ύφος είπε «έχουν ξεπεράσει το όριο στο ψέμα και στην εξαπάτηση, στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα ντόπια και ξένα».

Αναφερόμενος στη διήμερη συζήτηση στη Βουλή είπε «σε μια χώρα χτυπημένη από τα μνημόνια, σε μια Ελλάδα που ματώνει στο σήμερα και αγωνιά για το αύριο αυτοί τολμούν να φέρουν εκτάκτως στη Βουλή το νομοσχέδιο σκούπα που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας».

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των τραπεζών υποστηρίζοντας «εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας του συνόλου σχεδόν της ιδιωτικής περιουσίας και τελικώς της χώρας στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων» και τόνισε «θέλουν οι νεκροπομποί της Eλλάδας να γίνουν τα αφεντικά της, σπεύδουν να χαρίσουν τις τράπεζες αδιαφορώντας για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου αφου τα ήδη επενδεδυμένα δημόσια κεφάλαια θα χάσουν έως και 50% της αξίας τους».

Μάλιστα αναφερόμενος στο ότι η κυβέρνηση «σπεύδει δια νόμου να αμνηστεύσει προκαταβολικά όσους συνυπογράψουν το έγκλημα» προειδοποίησε ότι «οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο τη συγκάλυψη παράνομων πράξεων, από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου γνωστή εκ των προτέρων».

Τις μεθοδεύσεις αυτές τις χαρακτήρισε «προμελετημένο έγκλημα» και τόνισε «ας έχουν όλοι καλά στο μυαλό τους αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μάη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση στην κάλπη».

Και κατέληξε «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει θα δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της ξένης και ντόπιας διαπλοκής, και θα οδηγήσει όλους όσοι συνειδητά ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η δήλωση:

Ελληνίδες, Έλληνες,
Ένα νέο έγκλημα συντελείται αυτή τη στιγμή σε βάρους του λαού και της πατρίδας.
Ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει συμφωνήσει με την Τρόικα:
Να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες.
Να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ.
Να δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία.
Να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία και να κηρύξει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη.
Κι όλα αυτά τα κρύβουν πίσω από ψευδεπίγραφες ιστορίες επιτυχίας, που δεν αποκαλύπτουν παρά τον κυνισμό μιας εξουσίας η οποία καταστρέφει τη χώρα, ψάλλοντας ύμνους στον εαυτό της.
Μην τους πιστεύετε.

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στο ψέμα και στην εξαπάτηση.
Στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα ντόπια και ξένα.
Διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι – κομμάτι και ταυτόχρονα πανηγυρίζουν μαζί με τους ολιγάρχες της διαπλοκής και τους βαρόνους των ΜΜΕ για τη μεγάλη επιτυχία τους.
Σε μια χώρα χτυπημένη από τα μνημόνια και την πολιτική τους, σε μια Ελλάδα που ματώνει στο σήμερα και αγωνιά για το αύριο, αυτοί τολμούν να φέρουν εκτάκτως στη Βουλή το νομοσχέδιο σκούπα που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας.
Που σκουπίζει δικαιώματα, αμοιβές, ζωές και ανθρώπους.
Που εγγυάται τη συνέχιση και την επιδείνωση της ελληνικής τραγωδίας.
Και που αποτελεί το προοίμιο για το νέο μνημόνιο που σταδιακά θα επιβληθεί μετά τις εκλογές, αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Κυβέρνηση – Τρόικα – ντόπια και ξένη διαπλοκή συμφώνησαν να ξεκοκαλίσουν ότι έχει απομείνει μετά από τρία χρόνια λεηλασίας.
Οι απελπισμένοι, οι άνεργοι, οι ζωές των ανθρώπων, η τραγωδία της χώρας, τους είναι εντελώς αδιάφορα.
Τελευταία τους λεία οι τράπεζες και τα δεκάδες δισεκατομμύρια που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για να τις κρατήσει στη ζωή.
Με το νομοσχέδιο αυτό εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας, του συνόλου σχεδόν της ιδιωτικής περιουσίας, και τελικώς της χώρας, στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων.
Θέλουν οι νεκροπομποί της Ελλάδας να γίνουν αφεντικά της.
Θέλουν με το νομοσχέδιό τους να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με καθαρή λαϊκή εντολή τον εθνικό έλεγχο των τραπεζών, δηλαδή της καρδιάς της ελληνικής οικονομίας.

Σπεύδουν να χαρίσουν τις τράπεζες, αδιαφορώντας για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου αφού τα ήδη επενδεδυμένα δημόσια κεφάλαια θα χάσουν έως και 50% της αξίας τους.
Επιβαρύνουν οριστικά το δημόσιο χρέος της χώρας με τα 50 δις της ανακεφαλιοποίησης των τραπεζών, που επρόκειτο να ανακτηθούν από τις μετοχές του ΤΧΣ και τώρα θα τα πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος.
Χαρίζουν δισεκατομμύρια την ίδια στιγμή που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι του εργαζόμενου.
Το χειρότερο όλων: σπεύδουν δια νόμου να αμνηστεύσουν προκαταβολικά όσους συνυπογράψουν το έγκλημα.
Τους προειδοποιώ: οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο την συγκάλυψη παράνομων πράξεων, από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου γνωστή εκ των προτέρων.
Και μόνο η μεθόδευση τους αυτή, αποδεικνύει το προμελετημένο έγκλημα.
Έγκλημα που στη νομική ορολογία ονομάζεται κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Ας έχουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης.
Την 25 Μάη.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην κάλπη.
Τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής.
Οι πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ραγδαίες.
Το καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης θα κλονιστεί από την ετυμηγορία του λαού μας.
Το μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηριγμένος στη θέληση και στην ενεργή παρέμβαση της κοινωνίας, θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους, της εκποίησης, της κοινωνικής διάλυσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει θα δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της ξένης και ντόπιας διαπλοκής.
Και θα οδηγήσει όλους όσοι συνειδητά ζημίωσαν τον ελληνικό Δημόσιο στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ελληνίδες, Έλληνες,
Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει.
Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη του λαού.
Στο δίκιο της πατρίδας μας και στη διεκδίκησή του.
Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας.


σχετικα αρθρα