Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο Γιώργος Πουλοκέφαλος και δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη με την οποία είχε εκλεγεί, καταγγέλλοντας τον περιφερειάρχη.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Πουλοκέφαλος σημειώνει ότι «με ευθύνη του περιφερειάρχη αναιρέθηκε και ο θεμελιώδης ρόλος της παράταξης, της συλλογικής δράσης, των δημοκρατικών ανοιχτών συμμετοχικών διαδικασιών, ακόμη και της ίδιας της Δημοκρατίας».

«Αλλοτριωθήκαμε, μεταλλαχτήκαμε σε μονοπρόσωπη έκφραση της αρχής του ενός ανδρός. Έτσι, με εμφανή τα παρακμιακά χαρακτηριστικά, με ιδεοληψίες, δόγματα και φαρισαϊσμούς, συνθήματα, αγκυλώσεις και εμμονές σε αυθεντίες, πορευόμασταν χωρίς πυξίδα, χωρίς όραμα, χωρίς εγερτήριες ιδέες, απαραίτητες για την περίοδο που διανύουμε, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς προτάσεις, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς επιχειρησιακό σχεδιασμό. Όλα στο πόδι και όλα για τα προσχήματα. Μόνο οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ με υπέρβαση στο 193% του προγράμματος καταδεικνύουν τη χαοτική και αλλοπρόσαλλη λειτουργία μας» τονίζεται στην επιστολή.

Ακόμη, ο παραιτηθείς πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου επισημαίνει: «Ξεστρατίσαμε, χαθήκαμε στις ανασφάλειες, στις χαώδεις και ατελέσφορες ιδεολογικές αναγωγές του κ. περιφερειάρχη, σε αόρατους εχθρούς, σε μαξιμαλιστικές αναφορές».

Παράλληλα, αναφέρει ότι είναι στο πλευρό του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γιώργου Δέδε, με τον οποίο ετοιμάζουν συνδυασμό αυτοδιοικητικού χαρακτήρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μακριά από κόμματα, τα οποία ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και έχουν απαξιωθεί.

Τέλος, ο κ. Πουλοκέφαλος σημειώνει ότι ευθύνεται γιατί δεν παραιτήθηκε πολύ νωρίτερα, αφού τα άσχημα σημάδια είχαν διαφανεί μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη.