Για «αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το πολυνομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι «μας κρίνει όλους το αποτέλεσμα».

«Όλες οι κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν είναι λογικό να το κάνουν, όμως υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά προς όφελος των πολλών, ανυπεράσπιστων καταναλωτών» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες». 

Για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι είχε παραγγελθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση υλοποιεί το 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ξεβολευτούν» σημείωσε.

«Όταν έχεις καμιά τριακοσαριά αλλαγές δεν είναι εύκολο να βρεις αμέσως μία σύγκλιση» είπε για τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών. «Αυτό που είναι σημαντικό υπάρχει σχεδόν απόλυτη συμφωνία που θα αποτυπωθεί την Κυριακή το βράδυ» σημείωσε.

«Έχουμε περάσει τον κάβο, είμαστε στη φάση που υιοθετούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα ωφελήσουν την οικονομία. Να πέσει μια κυβέρνηση επειδή κάνει μεταρρυθμίσεις;» αναρωτήθηκε. Παράλληλα, σχολιάζοντας τα περί email-τελεσιγράφου από τον Ματίας Μορς για γάλα και πολυνομοσχέδιο τόνισε: «Εγώ δεν έχω δει κανένα e-mail όπως αυτά που φημολογούνται. Υπάρχουν συνεχείς επαφές των τεχνικών ομάδων των δύο πλευρών». 

Διευκρίνισε ότι «αυτά που συμφωνήσαμε με την τρόικα είναι σε πολιτικό πλαίσιο που εξειδικεύεται», αφήνοντας ανοιχτό παραθυρο για αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

«Είναι τεχνικές επαφές, δεν υπάρχει τίποτα το έκτακτο ή με ιδιαίτερη βαρύτητα» σημείωσε. 

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «πήραμε τον ΟΟΣΑ όμως είχαμε τη βούληση να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις αυτές. Δεν είναι ευαγγέλιο η έκθεση του ΟΟΣΑ, όμως η συνείδησή μας, μας οδηγεί σε αυτές τις αλλαγές».

Για τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σχολίασε: «Έμαθα να λειτουργώ συλλογικά ως μέλος μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Είμαστε σε μια φάση κρίσης, έντασης είναι λογικό να λέγεται και μια κουβέντα παραπάνω. Μας κρίνει όλους το αποτέλεσμα».

Για τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας ζημιώνει τον εαυτού του αλλά και τη χώρα. Δεν τους χωράει το κοστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δείχνουν προς τα έξω ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση».