Κατά της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, έβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του απόψε στα Ιωάννινα, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για την συγκρότηση του προοδευτικού πόλου «που θα γίνει καταλύτης για να αλλάξουν τα πράγματα».

«Είναι η κυβερνητική πολιτική, που γυρίζει την πλάτη στους αγρότες, την ώρα που κατά τα άλλα, ομνύει στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, ως δυναμικού παράγοντα ανάπτυξης του τόπου.Είναι η πολιτική, που στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, οδηγεί σε απορρύθμιση κρίσιμων για τους πολίτες, δομών του κράτους και σε ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η αντιπολίτευση καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά στα προ της κρίσης επίπεδα και αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές. Συγκροτούμε τον προοδευτικό πόλο που θα γίνει καταλύτης για να αλλάξουν τα πράγματα. Που θα απαλλάξει τους Έλληνες από το αδιέξοδο δίλημμα του διπόλου Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Του διπόλου που επιχειρείται να επιβληθεί με πόλωση, όξυνση, πολλές φορές με εμφυλιοπολεμικό λόγο. Αυτός ο διπολισμός δεν αξίζει στους Έλληνες. Θέλει να τους εγκλωβίσει και δεν οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», επισήμανε ο κ.Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης άφησε αιχμές και για τους πολιτικούς σχηματισμούς οι όποιοι επικαλούνται εκπροσώπηση της κεντροαριστεράς και του αριστερού πόλου. «Στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά "γενικών καθηκόντων". Ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα - που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης».

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργική αντιπαράθεση μέσα από πολιτικές προτάσεις, ενώ στηλίτευσε επιλογές, που στοχεύουν σε κυβερνητικά προνόμια.

«Άλλο είναι να μιλάς για το νέο με γενικευμένη ασάφεια. Να μειώνεις τη σημασία των πολιτικών προτάσεων και της αντιπαράθεσης προγραμμάτων. Να εξομοιώνεις συλλήβδην όλα τα κόμματα. Να εξομοιώνεις το ΠΑΣΟΚ, που αγκιστρώθηκε στον κυβερνητισμό, με τη Δημοκρατική Αριστερά, που δεν ενσωματώθηκε στη λογική των κυβερνητικών προνομίων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι είναι αδήριτη ανάγκη για τη χώρα, την κοινωνία, το λαό, τη νεολαία, να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος, ώστε να διεκδικήσει με νέους όρους την οικονομική ανασυγκρότηση και τη δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας.

Μάλιστα υπενθύμισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θέλησε να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση υπηρετώντας «την βαθειά νεοφιλελεύθερη πολιτική της» και υπογράμμισε ότι, χρειάζεται μία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα αλλάξει την οικονομική και κοινωνική πολιτική, θα αναδιαρθρώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία, οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της Ευρώπης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, αποτελεί πολιτικό πρόσταγμα.