current views are: 1

29 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση07:28

Φωτιές στο ΠΑΣΟΚ άναψε η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη

Μάχες χαρακωμάτων γίνονται στο ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» και τον τρόπο με τον οποίο ορίστηκε τελικώς ως υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δημοσίευση 07:28’
αρθρο-newpost

Μάχες χαρακωμάτων γίνονται στο ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» και τον τρόπο με τον οποίο ορίστηκε τελικώς ως υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μάχες χαρακωμάτων γίνονται στο ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» και τον τρόπο με τον οποίο ορίστηκε τελικώς ως υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες στελέχη του κόμματος επιζητούν να εγκαταλείψει την θέση του γραμματέα ώστε η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο να γίνει επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιδρά σ’ αυτήν την προοπτική και φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν φεύγει από γραμματέας σε καμία περίπτωση.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έχει πει σε συνομιλητές του ότι δεν θα κατέβει ως Ανδρουλάκης αλλά ως γραμματέας του κινήματος για να συμβολίσει η παρουσία του την ενότητα του χώρου της δημοκρατικής παράταξης 
επομένως «δεν θα κάνω το χατίρι σε κανέναν να παραιτηθώ».

Στον αντίποδα αρκετοί συνυποψήφιοι του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν θορυβηθεί και γιατί είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και γιατί -όπως λένε- έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα μητρώα της Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα ακόμη και τηλεφωνικώς.

Επίσης, εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ανδρουλάκη υπενθυμίζουν όλες τις δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για το ασυμβίβαστο υποστηρίζοντας ότι από την στιγμή που το επέβαλε στο συνέδριο δεν γίνεται να μην το εφαρμόζει 
για τον εαυτό του. Ο Ανδρουλάκης τούς απαντά ότι δεν έχει δυνατότητα να μπει στα μητρώα του ΠΑΣΟΚ και θεωρεί ότι πρόκειται για έναν εσωκομματικό πόλεμο που εξελίσσεται για να τον θέσει στο περιθώριο.

Την ίδια ώρα αρκετοί στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν πίσω από την αναστάτωση γύρω από το θέμα της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη μία πολύμηνη κόντρα μεταξύ του γραμματέα και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Κωνσταντινόπουλο να μην είναι υποψήφιος και η εξήγηση που δίνουν πλέον ορισμένοι στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι αυτό αποτελούσε όρος της πλευράς Σκανδαλίδη-Ανδρουλάκη . 

Πάντως χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του για το ασυμβίβαστο στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm στις 25 Φεβρουαρίου σχετικά με τα ειδικά προνόμια: 

«Θεωρώ ότι το κάνει εκ του πονηρού (ο κ. Σαμαράς), διότι δεν το κάνει γενικά για τις εκλογές. Κατεβαίνουν άνθρωποι με το χρίσμα της Ν.Δ. υποψήφιοι, ενώ είναι ήδη βουλευτές. Ή το κάνεις συνολικά και φέρνεις μια νέα κουλτούρα και αντίληψη του πολιτικού συστήματος ή το κάνεις ad hoc για άλλους λόγους. Θεσμικά, το ΠΑΣΟΚ αν πάρει μια τέτοια απόφαση, πρέπει να την πάρει σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορά δημάρχους είτε αφορά το ευρωψηφοδέλτιο. Είναι μια απόφαση που πρέπει πρώτα να τη συζητήσουμε. Άποψή μου πάντα ήταν ότι πρέπει να υπάρχουν ασυμβίβαστα όταν κάποιος έχει ειδικά προνόμια και να τον βάζουμε να τα χειρίζεται αυτά. Δεν μπορούμε να βάζουμε ανθρώπους σε έναν αγώνα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σε σχέση με τα προνόμια που έχουν άλλοι».


σχετικα αρθρα