Ολομέτωπη επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσε ο κ. Θάνος Μωραϊτης χαρακτηρίζοντάς τον «μεταρρυθμιστή αλα κάρτ» και επαναφέροντας τις ενστάσεις του για την ρύθμιση που αφορά το γάλα. 

«Αυτό που έφερε η κυβέρνηση για το γάλα να το πάρει πίσω γιατί δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε» ξεκαθάρισε ενώ υποστήριξε ότι «κάποιοι έρχονται με τα μυαλά που μας έφεραν στην καταστροφή του 2009 και στέλνουν σήμα ότι θα πάνε ξανά με τους εισαγωγείς και τους μεταπράτες για να ξεπουλήσουν την χώρα».

Σημείωσε πως «ό,τι δεν είναι προαπαιτούμενο πρέπει να βγει και οι βουλευτές πρέπει να δουν τι τελικά έχει συμφωνηθεί γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους υπουργούς. Πολλά από αυτά που διαπραγματευτήκαμε με τους υπουργούς ήρθαν από την πίσω πόρτα της τρόικας»

Και κατέληξε: «Οι μεταρρυθμιστές αλα καρτ προσβάλουν τον ελληνικό λαό. Αν θέλουν να είναι πραγματικοί μεταρρυθμιστές να φέρουν όλη την έκθεση του ΟΟΣΑ, δηλαδή το αγγελιόσημο τα ζητήματα του φίλου τους του θύμου Λυμπερόπουλου και να σταματήσουν τα παιχνίδια  κάτω από το τραπέζι».