current views are: 2

30 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:54

Αλλού τρώει, αλλού πίνει και στην Κεντροαριστερά (ψήφο) δίνει

Ο κύκλος του λέει έκλεισε και τώρα πρέπει να εστιάσει στο πολιτικό του μέλλον. Ο υπουργός Οικονομικών θεωρώντας εαυτόν άκρως επιτυχημένο στο πόστο του ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσει τον λαό τον οποίο φαίνεται πως θα συναντήσει από άλλο μετερίζι. 

Δημοσίευση 05:54’
αρθρο-newpost

Ο κύκλος του λέει έκλεισε και τώρα πρέπει να εστιάσει στο πολιτικό του μέλλον. Ο υπουργός Οικονομικών θεωρώντας εαυτόν άκρως επιτυχημένο στο πόστο του ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσει τον λαό τον οποίο φαίνεται πως θα συναντήσει από άλλο μετερίζι. 

Ο κύκλος του λέει έκλεισε και τώρα πρέπει να εστιάσει στο πολιτικό του μέλλον. Ο υπουργός Οικονομικών θεωρώντας εαυτόν άκρως επιτυχημένο στο πόστο του ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσει τον λαό τον οποίο φαίνεται πως θα συναντήσει από άλλο μετερίζι
 
Μπορεί, λοιπόν, πριν από λιγότερο από ένα μήνα όταν ευχαριστούσε στο υπουργείο Οικονομικών τους συνεργάτες του παρουσία του Πρωθυπουργού να μην είχε παραδεχτεί ότι ο κύκλος του έκλεισε, κάτι που έγραψε το newpost, ωστόσο σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να λέει στους συνομιλητές του πως « ο κύκλος μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει κλείσει». 
 
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών αποχαιρετά το γραφείο της πλατείας Συντάγματος με το τρίπτυχο «πετύχαμε πλεόνασμα, βγαίνουμε στις αγορές, έρχονται επενδύσεις» και στρέφει το ενδιαφέρον του στο πολιτικό του μέλλον. Επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του newpost.gr ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έχει θέσει τρεις στόχους: μια ευρωπαϊκή καρέκλα, τη θέση του διοικητή της ΤτΕ ή να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
 
Ο ίδιος φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θέση του Επιτρόπου, την οποία διεκδικούν με αξιώσεις τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά δεν αποκλείει να «εκτεθεί» στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
 
Τώρα με ποιο κόμμα είναι το μεγάλο ερώτημα. Αυτό δεν το ξέρει όπως φαίνεται ούτε ο ίδιος αφού δηλώνει κεντροαριστερός αλλά δεν αποκλείει μια συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά στο μέλλον. 
 
Με τα πόδια σε δύο βάρκες λοιπόν ο Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί άριστες επαφές και σχέσεις με το κεντοαριστερό μπλόκ της Ελιάς του Κώστα Σημίτη αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ- υπενθυμίζεται άλλωστε οι συζητήσεις που είχε προκαλέσει η παρουσία του σε κομματική εκδήλωση της Συγγρού. 
 
Είναι φυσιολογικό για τον κ. Στουρνάρα να επιθυμεί την κεντρική πολιτική σκηνή ωστόσο αφού θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο ας δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να του το αποδείξουν με τη μάχη του σταυρού και ας μην κρυφτεί πίσω από κάποια εκλόγιμη θέση ενός ψηφοδελτίου Επικρατείας. 
 

σχετικα αρθρα