Για «προάγγελο του νέου μνημονίου» το οποίο θα έρθει μετά τις δημοτικές εκλογές, μιλάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής απόψε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά πως «το νέο μνημόνιο μπορεί να αποτραπεί μόνο με μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές» η οποία θα οδηγήσει σε μια ταχεία «συγκρότηση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση «εξευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό και κάθε έννοια δημοκρατίας».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιστροφή αυτού σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα είπε πως «πίσω από την προεκλογική χρυσόσκονη της διανομής του επιδόματος των 0,5 δισ. ευρώ, θέλουν να κρύψουν όχι μόνο τα περίπου 70 δισ. που πήραν τα τέσσερα τελευταία χρόνια από την τσέπη εκατομμυρίων Ελλήνων αλλά και το νέο μνημόνιο που έχουν ήδη ετοιμάσει για να σερβίρουν, με άλλο όνομα μετά τις εκλογές».

Σχετικά με τις διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος του είπε πως «η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι δεδομένο. Απαιτεί πολλή δουλειά, διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα κινήματά της, κομματική και λαϊκή συσπείρωση και φυσικά σοβαρότητα».

Για τις δικές του κινήσεις στο άμεσο μέλλον είπε πως «είναι ζήτημα συλλογικού σχεδιασμού. Αν η Κεντρική Επιτροπή και ο Αλέξης Τσίπρας προτείνουν να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα είναι δύσκολο να αρνηθώ». Ξεκαθάρισε όμως ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής.