Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Θα συνεχιστεί η περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ελλάδα, όμως στο εξής οι επισκέψεις του θα είναι μονοήμερες και θα περιορίζονται στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις.
 
Αρχή θα γίνει τη Δευτέρα από την Πάτρα, όπου εγκαταλείφθηκε το σχέδιο μιας μεγάλης περιοδείας στην Πελοπόννησο και θα ακολουθήσει την ερχόμενη Πέμπτη η Λάρισα.
 
«Ο Σταύρος θέλει να μιλήσει και να ακούσει τους πολίτες πιο καθαρά και άμεσα», λένε οι συνεργάτες του, όμως δεν μπορεί να παραγνωριστεί και το γεγονός ότι ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα χωρίς στελέχη στην επαρχία δυσκολεύεται να οργανώσει ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές συνάξεις φίλων και ψηφοφόρων σε ικανοποιητικό αριθμό.
 
Την ίδια ώρα, αν και από το επιτελείο του εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που φέρνουν το «Ποτάμι» τρίτο κόμμα, λέγοντας σε όσους ρωτούν πως «πολλές φορές οι δημοσκοπήσεις μπορεί και να σε εκθέσουν», δεν κρύβουν πάντως τη χαρά τους για μια τοπική δημοσκόπηση, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, που δημοσιεύεται σήμερα στα τοπικά μέσα και φέρνει το Σταύρο Θεοδωράκη πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του νομού.
 

Το ψηφοδέλτιο

 
Σε γρίφο για τους συνεργάτες του αναδεικνύεται η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ήδη έχουν καταφέρει να εντάξουν σε αυτό 42 ονόματα, από τα περισσότερα όμως έχουν... «χλιαρές» διαβεβαιώσεις συμμετοχής.
 
Η ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται από μέρα σε μέρα, και μπορεί να γίνει σε... δύο δόσεις. Αρχικώς να ανακοινωθούν οι περίπου 20 πρώτοι υποψήφιοι που έχουν τελικά συμφωνήσει χωρίς δισταγμό και μερικές μέρες αργότερα να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα που θα «κλειδώσουν».
 
Το πότε θα δούμε, πάντως, ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο από το «Ποτάμι» παραμένει ακόμα άγνωστο.