Παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο της Ελιάς για τις ευρωεκλογές, τους ανθρώπους που «που θα μπουν μπροστά για τη μάχη για την Ευρώπη της ανάπτυξης, της ευημερίας, της αλληλεγγύης», σημείωσε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοελτίου της Ελιάς για τις ευρωεκλογές.

Όσοι συμμετέχουν, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος «είναι μαχητές της Δημοκρατικής Παράταξης, του πολιτικού χώρου που ανασυγκροτείται, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών και του πόσο κακοτράχαλος θα είναι ο δρόμος».

Όπως επεσήμανε, το ψηφοδέλτιο της Ελιάς εκφράζει την ανανέωση, καθώς συμμετέχουν «νέοι άνθρωποι στην πολιτική, με τη δική τους όμως έως τώρα πολιτική, κοινωνική, επιστημονική διαδρομή, δίχως βιτρίνες και life style».

«Ιδρύσαμε ένα πολιτικό σχήμα ενώνοντας δυνάμεις δίχως εγωισμούς και ματαιοδοξίες» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε πως «μέσα σε λίγες μέρες φάνηκε η χρησιμότητά μας για να βάλουμε όρια στους ακραία νεοφιλελεύθερους».

«Σε αυτούς», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, «που στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2007-2009 εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές στα φάρμακα και τώρα το παίζουν μεταρρυθμιστές καταστρέφοντας χωρίς λόγο και χωρίς να συνεννοηθούν ούτε καν στο εσωτερικό τους, έναν ολόκληρο χώρο».

Όπως επεσήμανε, «οι δυνάμεις της Ελιάς μέσα κι έξω από την κυβέρνηση δίνουν μάχη αυτές τις μέρες για να κρατήσουν στη ζωή ολόκληρες κοινωνικές τάξεις, που βάφτισαν υποχρέωση της χώρας τις εμμονές και τις δεσμεύσεις τους».

«Τα πρόσωπα, οι πολίτες που σήμερα μπαίνουν μπροστά θα συνδεθούν με πολιτικές για την Ευρώπη και για την Ελλάδα μετά τις ευρωεκλογές», τόνισε και προσέθεσε πως «θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα για ευημερία, Δικαιοσύνη με όλες τις μορφές της, αλληλεγγύη αλλά και εθνική διάρκεια». 

«Ο λαός θα κρίνει, θα υποστηρίξει, θα αναδείξει και δεν θα αδικήσει», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος και προσέθεσε: «Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον. Και δίνει σήμερα ως προς αυτό ένα πολύ αξιόπιστο δείγμα γραφής».