Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

«Η δική μας αυτοκριτική είναι ότι τόσα χρόνια ανεχόμασταν  την δική σας επιρροή ιδεών και δεν αντισταθήκαμε» τόνισε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Βορίδης και προσέθεσε: «Εσείς σήμερα υπερασπίζεστε ότι ποιο αναχρονιστικό – το χειρότερο που υπάρχει – κάνετε μαύρη αντίδραση και υπερασπίζεστε αγκυλωμένα συνδικαλιστικά συμφέροντα απέναντι στην δική μας νέα πρόταση που υποτίθεται είμαστε το παλιό πολιτικό σύστημα» είπε και υποστήριξε πως η Αριστερά φέρει ευθύνες για το ότι η χώρα έφθασε στο χείλος του γκρεμού.

Απευθυνόμενος στη πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προφανώς διαφωνούμε γιατί εμείς θέλουμε φθηνά βιβλία, φάρμακα και γάλα ενώ εσείς όχι. Εμείς είμαστε με τον καταναλωτή ενώ εσείς όχι». 

Υποστήριξε ότι για πρώτη φορά έρχεται νομοσχέδιο που διανέμει μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα και πως αυτό έχει ως συνέπεια την υποτονική κοινοβουλευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο.

«Σήμερα δεν σας αναγνωρίζω» είπε και πρόσθεσε «Δεν έχω ακούσει για ανατροπή της κυβέρνησης και για ένσταση αντισυνταγματικότητας. Είναι και αυτές οι ρημάδες οι δημοσκοπήσεις που δεν πάνε καλά…  Πού είναι οι κρεμάλες, οι Τσολάκογλου κ.α.».