Μέσα σε μία σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας, η οποία στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για το ζήτημα των τραπεζών.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται ο κ. Στουρνάρας με το πολυνομοσχέδιο μεθοδεύει το χάρισμα των τραπεζών στους εγχώριους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τα ξένα κερδοσκοπικά funds.

Αναφέρεται επίσης ότι εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών, δηλαδή ο έλεγχος της

Οικονομίας σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση και εκχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας στις τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών και για το ότι με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στο ΤΧΣ να εγκρίνει την πώληση μετοχών σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή κτήσης τους και αυτό όπως δηλώνουν ανοίγει διάπλατα το δρόμο για νέες απώλειες του δημόσιου χρήματος το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλουν, επιβαρύνεται με τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών το δημόσιο χρέος της χώρας και προκλητικά επιχειρείται η προκαταβολική αμνήστευση σε όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα εις βάρος της χώρας και της Οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Κυριακής παρέδωσε στους δημοσιογράφους και το κείμενο της προηγούμενης πρότασης δυσπιστίας η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου του 2013, είχε υποβληθεί με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ και εστρέφετο κατά της κυβέρνησης «για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής».