Να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέβαλλε σύμφωνα με το σύνταγμα κατά την άποψή του πρόταση δυσπιστίας που στρέφεται κατά του υπουργού οικονομικών. Θέση της κυβέρνησης είναι ότι η πρόταση αυτή υποβάλλεται με απαράδεκτο τρόπο και καλώ τον πρόεδρο της βουλής να απορρίψει ευθύς αμέσως την πρόταση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε:

«Η πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη όμοια πρόταση. Το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης διέπεται από την αρχή της δεδηλωμένης και από την αρχή της κυβερνητικής σταθερότητας που αποτελεί ρητή και ευδιάκριτη αρχή του πολιτεύματός μας. Για το λόγο αυτό το σύνταγμα εγκατέστησε ένα φραγμό που αποτρέπει την καταστρατήγηση των προτάσεων δυσπιστίας».

«Η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου σε κάθε περίπτωση θα ψηφιστεί», τόνισε ο κ. Βενιζέλος ενώ όπως σημείωσε για την κυβέρνηση, η ψηφοφορία αυτή «ήταν και είναι μια πολύ μεγάλη θεσμική και πολιτική ευκαιρία για την πανηγυρική επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της βουλής προς την κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση όμως είναι υποχρεωμένη να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας, αισιοδοξίας και προοπτικής προς την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η κυβέρνηση δεν θα παίξει με τους θεσμούς της χώρας» σημείωσε παράλληλα.