«Χρειάζεται αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος» τόνισε στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Μια από τις αιτίες της κρίσης είναι η πολιτική που έχει ανάγει τις τράπεζες σε βασικό μοχλό της οικονομίας. Πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των δανειοληπτών», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα το καταψηφίσει.

«Όσοι νομίζουν ότι με επικοινωνιακές προσεγγίσεις θα λυθούν τα προβλήματα κάνουν λάθος […] Οι στρατιές των ανέργων δεν μπορούν να συνεργαστούν με το αφήγημα της επιτυχίας», σχολίασε παράλληλα.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι αναγκαία η «άμεση προσγείωση των υπερφιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων» των επόμενων ετών, καθώς και αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, προειδοποιώντας πως με τους υφιστάμενους στόχους και όρους θα είναι πολύ δύσκολο να δοθεί σοβαρό κοινωνικό μέρισμα από μελλοντικά πλεονάσματα.

«Απαιτείται νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα μεταβάλει τη σχέση με την τρόικα για να επανακτήσει [η χώρα] την αυτονομία των πολιτικών αποφάσεων […] Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις», σχολίασε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως μελλοντικά κοινωνικά μερίσματα θα πρέπει να υπολογίζονται από το πρώτο ευρώ των πλεονασμάτων, κι όχι από το υπόλοιπο που θα απομείνει σε σύγκριση με τους δύσκολους στόχους.