Για πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. 

Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδεπίγραφα διλήμματα που κρύβουν την πραγματικότητα. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο κράχτη που λέει «μπείτε στο παιχνίδι εγχώριοι επενδυτές και ελάτε και οι ξένοι επενδυτές διότι θα έχετε εξασφαλισμένο κέρδος και πάμφθηνη χειραγωγημένη εργατική δύναμη» και υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα ανατροπής του καπιταλισμού.

Για μια ακόμη φορά η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι χρειάζεται αποδέσμευση από την ΕΕ, απαιτείται γραμμή κοινωνικοποίησης και εργατική λαϊκή εξουσία.

Αναφερόμενη στο χρέος η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το αν θα υπάρξει επιμήκυνση ή κάποιο κουρεματάκι, αυτό δεν θα καθοριστεί από την εργασιομανία του κ. Σαμαρά ή την ελκυστικότητα που μπορεί να ασκεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη, αλλά θα εξαρτηθεί από το αν ανεβαίνουν τα χρέη και άλλων χωρών». 

«Ναι, είναι πιθανό να πάμε σε ανάκαμψη, δεν ξέρουμε αν θα είναι το 2014, το 2015 ή το 2016, αλλά θα είναι μια ανάκαμψη πάνω στα ερείπια κατακτήσεων χρόνων που σήμερα όμως ακόμη και αυτές η ζωή τις έχει ξεπεράσει και ήδη θα έπρεπε να παλεύουμε τώρα για περισσότερες κατακτήσεις», είπε.