Ανακοίνωσε τις τελικές αλλαγές για το γάλα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατέθεσε ορισμένες ακόμα νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο που αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, ορίζεται ότι ο παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών και θα ορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή. Αυτό, σύμφωνα με τις βελτιώσεις θα υπόκειται στους ελέγχους των αρμόδιων φορέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα ο υπουργός κατέθεσε μία σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις οποίες θα διατυπώνεται αναλυτικότερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ θα καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου.

Καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική, αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες, ενώ εισάγεται ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την τροπολογία 1322 των Βουλευτών της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία αφορά αλλαγές και διαθεσιμότητες στην Υγεία.  

Συγκεκριμένα τίθενται σε διαθεσιμότητα ιατροί και οδοντίατροι του ΙΚΑ που είχαν πάει στο ΕΣΥ και ότι θα συσταθούν θέσεις μετά από ένα μήνα.