current views are: 2

30 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση20:50

Διαφωνεί με τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα ο Ματίας Μορς

Την αντίθεσή του για τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να εκφράζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς.

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Την αντίθεσή του για τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να εκφράζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την αντίθεσή του για τις νομοτεχνικές βελτιώσεις σχετικά με το γάλα που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να εκφράζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός στην ολομέλεια της Βουλής, ο ευρωπαίος τεχνοκράτης τα θεωρεί «μονομερή ενέργεια» και θα τοποθετηθεί επί του θέματος σε δέκα ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης, ορίζεται ότι ο παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών και θα ορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή. Αυτό, σύμφωνα με τις βελτιώσεις θα υπόκειται στους ελέγχους των αρμόδιων φορέων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Παράλληλα ο υπουργός κατέθεσε μία σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις οποίες θα διατυπώνεται αναλυτικότερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ θα καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου.

Καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική, αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες, ενώ εισάγεται ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.


σχετικα αρθρα