Κατηγορηματικός και διαψεύδοντας ότι θίγονται εργασιακά δικαιώματα με το νομοσχέδιο, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι ούτε ο θεσμός των τριετιών θίγεται ούτε πρόβλημα υπάρχει με την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

«Ο θεσμός των τριετιών παραμένει αναλλοίωτος. Η μόνη αλλαγή που κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους μακροχρόνια άνεργους για να έχουν ένα ανταγωνιστικό κίνητρο να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο κύριος Βρούτσης.

Παράλληλα, απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν πόρους από την μείωση του μισθολογικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα εξισώνεται πλέον με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες καθώς ήταν πρωταθλήτρια στο φορολογικό βάρος εργασίας.

«Αυτή η παρέμβασή μας θα δημιουργήσει 30.000 νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να υπάρξει συμμόρφωση της εργοδοσίας προς στους εργαζόμενους και στα ασφαλτικά ταμεία. Δηλώνω από αυτό το βήμα ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν υπάρχει άλλοθι για κανένα επιχειρηματία να έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους».

Ακόμα, ο κύριος Βρούτσης έκανε λόγο «για επικουρικές συντάξεις που δινόντουσαν με το μάτι και το ζύγι», και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας για να μην ξαναγεννηθούν ελλείμματα αλλά και ο κάθε συνταξιούχος να ξέρει ότι θα πάρει αυτό που πλήρωσε.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία.

Όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Βρούτσης, υπάρχει το χρονικό διάστημα μέχρι 1/1/2015 για να αποφασιστεί το ύψος της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων, και αν χρειαστεί, όπως είπε αφού ολοκληρωθεί και η αναλογιστική μελέτη , θα παρέμβει το υπουργείο Εργασίας.

«Με το νομοσχέδιο παρεμβαίνουμε θετικά και δημιουργικά στην εθνική μας οικονομία και συνεχίζει να χτίζει σε γερές βάσεις τη νέα Ελλάδα. Είναι ένα νομοσχέδιο υπέρ της εξυγίανσης της οικονομίας και υπέρ των εργαζομένων και ανέργων», επεσήμανε ο κύριος Βρούτσης.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μοιράζει 550 εκ. ευρώ σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού μέσα από ένα πλεόνασμα που είναι αποτέλεσμα χρηστής διαχείρισης και νοικοκυρέματος.

Σχολιάζοντας δε, τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από την κυβέρνηση, αντέτεινε ότι η δική του πρόταση για κοινωνικές παροχές αξιολογείται περίπου στα 10 με 12 δισ. ευρώ και θα πρέπει να απαντήσει αν ο ίδιος αυτό κάνει.