Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικυρώνει τη συμφωνία με την τρόικα, με απώλειες να καταγράφονται για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ψήφισαν 288 βουλευτές, με το άρθρο 1 να συγκεντρώνει 152 «ναι», 135 «όχι» και ένα «παρών». Στο άρθρο 2 είπαν «ναι» 151 βουλευτές, «όχι» 135, ενώ «παρών» δήλωσε ένας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ «παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Η διαφοροποίηση του Νικήτα Κακλαμάνη είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Απουσίασαν ακόμη οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), που έστειλαν επιστολές ότι θα ψήφιζαν υπέρ, αλλά αυτές δεν προμετρώνται.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

Προηγήθηκαν σφοδροί διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενώ στα άκρα έφτασε η σύγκρουση, έπειτα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.