Τη διαγραφή του βουλευτή της Α' Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής.

Η επιστολή δόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου κατά την οποία ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 για το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα την δήλωση διαγραφής του βουλευτή, την παρέδωσε στον γενικό διευθυντή της Βουλής, ο οποίος την παρέδωσε με την σειρά του στον Ιωάννη Τραγάκη για να την αναγνώσει στην Ολομέλεια.

«Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σε δήλωσή του μετά την διαγραφή του τόνισε ότι δεν «υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε πως «δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας», και προσέθεσε ότι «το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και κατέληξε:

«Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».