current views are: 1

31 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση04:13

Η αποτίμηση της πρότασης μομφής από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμούν τα αποτελέσματα   της πρότασης μομφής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού με την  αιφνιδιαστική κίνηση που έκαναν κατάφεραν να βάλουν  την πολιτική ατζέντα σε άλλο πλαίσιο .

Δημοσίευση 04:13’
αρθρο-newpost

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμούν τα αποτελέσματα   της πρότασης μομφής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού με την  αιφνιδιαστική κίνηση που έκαναν κατάφεραν να βάλουν  την πολιτική ατζέντα σε άλλο πλαίσιο .

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμούν τα αποτελέσματα   της πρότασης μομφής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού με την  αιφνιδιαστική κίνηση που έκαναν κατάφεραν να βάλουν  την πολιτική ατζέντα σε άλλο πλαίσιο . Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι  κοινοβουλευτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα  παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία του σώματος έφεραν σε δύσκολη θέση την δικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά ενώ θορύβησαν ιδιαίτερα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Καταγράφοντας τα θετικά σημεία της κίνησης που έκαναν οι συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι  
Κατ αρχήν με τον θόρυβο που προκλήθηκε ενημερώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης για τα θέματα της συμφωνία τα οποία είναι πολύ σημαντικά και τα οποία δεν έχουν αναδειχθεί όσο πρέπει. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου  έλεγαν ότι η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από την υπόθεση του γάλακτος και των φαρμακείων  προκειμένου να περάσει μια σειρά από σοβαρά θέματα όπως το ξεπούλημα  των Τραπεζών και τα εργασιακά. Είναι  χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των Τραπεζών  από την περασμένη Παρασκευή όταν στην δήλωση του είπε ότι « σπεύδουν σήμερα να χαρίσουν τις τράπεζες, αδιαφορώντας για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου, αφού τα ήδη επενδεδυμένα δημόσια κεφάλαια θα χάσουν έως και 50% της αξίας τους.  

Επιβαρύνουν έτσι οριστικά το δημόσιο χρέος της χώρας με τα 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που επρόκειτο να ανακτηθούν από τις μετοχές του ΤΧΣ, ενώ τώρα θα τα πληρώσει εξολοκλήρου ο έλληνας φορολογούμενος.
Χαρίζουν δισεκατομμύρια την ίδια στιγμή που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι του εργαζόμενου.» 

Ο δεύτερος λόγος που εμφανίζονται ικανοποιημένα στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι εστάλη με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές μας εν όψη του Γιουρογκρουπ που θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα και του Εκοφιν ότι κάποτε θα πρέπει να σταματήσουν οι εκβιασμοί για την εκταμίευση των δόσεων. Παράλληλα θεωρούν οτι υπενθύμισαν στους εταίρους μας ότι εάν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία πολλά πράγματα θα αλλάξουν και πολλές συμφωνίες θα ακυρωθούν. 

Στα θετικά σημεία της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται και η δυναμική επανεμφάνιση του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Με δεδομένο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο εξωτερικό εξ αιτίας της υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου της  Κομισιόν  η χθεσινή κοινοβουλευτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα  κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. 

Η σύμπλευση του ΚΚΕ  με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και εάν έγινε με ενστάσεις αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική από τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Λαμβάνοντας μάλιστα υπ όψη το γεγονός ότι όλο το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν απαξιώσει όλα τα ανοίγματα που είχαν κάνει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Περισσό οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή. 

Σημαντικό ακόμα θεωρούν τον πανικό που δημιούργησαν στην  κυβέρνηση αφού όπως λένε κανείς δεν μπορούσε να διαβεβαιώσει τις ηγεσίες  των δυο κομμάτων ότι δεν θα υπήρχαν διαρροές αφού κάποιοι βουλευτές τουλάχιστον στα λόγια έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις για την συμφωνία. 


σχετικα αρθρα