Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Χαμογελάκια και ικανοποίηση- σπανίζουν και τα δύο- σκόρπισε στο ΠΑΣΟΚ η χθεσινή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία όπως λένε κατατρόπωσε τον Αλέξη Τσίπρα και ουσιαστικά απομάκρυνε τον κίνδυνο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος για την χθεσινή ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξή του δε ήταν τεράστια όταν πληροφορήθηκε ότι ο υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά συναίνεσε στην διακοπή της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου και στην έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης μομφής. 

Την ώρα που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο κοινοβούλιο ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν σε χαλαρή διάθεση στο εστιατόριο "Αυγό του Κόκκορα" στον Κεραμεικό παρέα με υποψήφιους ευρωβουλευτές στους οποίους εξηγούσε την κρισιμότητα της μάχης. 

Η είδηση τον έκανε πυρ και μανία και συνοδευόμενος από συνεργάτες του κατευθύνθηκε στην Βουλή. 

Εκεί έκανε μία μικρή σύσκεψη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ ακολούθως στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής είπε ότι είναι αδιανόητο να γίνει συζήτηση επί της πρότασης μομφής γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. 

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε να εκνευρίζεται με την...πρωτοβουλία του κ. Σταμάτη να επιτρέψει την διακοπή των εργασιών της Βουλής κι αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι του και τού είπε ότι πρέπει άμεσα να κοπεί ο βήχας στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κυρίως αυτά που κάνει είναι πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων που αντιβαίνουν το Σύνταγμα. 

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε κι έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ανέβηκε στο βήμα και ακύρωσε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ως εδώ καλά. Γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι τα εσωκομματικά καλά κρατούν και μάλιστα ξαφνικά έχει ανοίξει κι άλλα μέτωπα από ανθρώπους που θεωρητικά βρίσκονται κοντά του. Το θέμα της υποψηφιότητας Ανδρουλάκης δεν έχει κλείσει και αναμένονται νέες, επώνυμες πλέον αντιδράσεις για την παραμονή του στην καρέκλα του γραμματέα ΠΑΣΟΚ.