«Η παράδοση ορίζει την αυριανή μέρα ως τη μέρα που λέμε ψέματα, αλλά η κυβέρνηση μας «φλόμωσε» στο ψέμα το σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως, ενώ το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  853 ρυθμίσεις συσκευασμένες σε τρία άρθρα ήταν η συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Απριλίου «σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου. Επομένως, ήταν συνειδητό ψέμα όλο αυτό γύρω από το οποίο οικοδομήθηκε ο κυβερνητικός εκβιασμός». 

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νόμο «colpo grosso» για τις τράπεζες, και ειδικά η Eurobank, ενώ για την πρόταση μομφής εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα τόνισε πως «είχε έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό: όταν αυτή η κυβέρνηση επιτίθεται στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και στο δημόσιο συμφέρον με τέτοια μέτρα, εμείς δίνουμε σήμα στην κοινωνία ότι εκεί δεν είμαστε καθώς πρέπει αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε ένα φρένο. Είναι αφετηρία ενός ανένδοτου πολιτικού και κοινωνικού αγώνα για να ηττηθεί στην κάλπη, μιαν ώρα αρχύτερα, αυτή η πολιτική και αυτή η κυβέρνηση».