Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την προσπάθεια της ΑΕΚ να κατασκευάσει νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και πρόκειται να στηρίξει το σχετικό νομοσχέδιο όταν κατατεθεί στη Βουλή, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Αθλητικό Τμήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει δημοσιεύματα που, όπως λέει, τον φέρουν αντίθετο με τα πλάνα κατασκευής του νέου γηπέδου και τα αποδίδει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσπάθεια δημιουργίας αντιπαλότητας μεταξύ των φίλων της ομάδας και της υποψήφιας περιφερειάρη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να κατασκευάσει το νέο γήπεδό της στο οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κατατεθεί και συζητηθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο θα στηρίξει την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και, εφόσον χρειαστεί, θα υποβάλλει βελτιωτικές προτάσεις για τη πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί ούτε προτίθεται να προβεί σε καμιά ενέργεια ή πολιτική πρωτοβουλία κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως εκ τούτου, αποδοκιμάζει πλήρως όσα δημοσιεύματα, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαλότητα τον ΣΥΡΙΖΑ και την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με τον κόσμο της ΑΕΚ και τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτά τα δημοσιεύματα θεωρούμε ότι εξυπηρετούν και προωθούνται από συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου, στις οποίες ο Λαός μας έχει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου και για την απομάκρυνση της τρόικα και των μνημονίων της καταστροφής».