Σε ντιμπέιτ για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας καλεί ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τον βουλευτή της ΝΔ και υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι εκτιμά τη διαδρομή του κ. Ιωαννίδη, αλλά εξέφρασε τη λύπη του, γιατί, όπως είπε, «είναι πανικοβλημένος και διολισθαίνει σε χαρακτηρισμούς κι επιθέσεις με χτυπήματα κάτω από τη μέση». Πρόσθεσε πως ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και κάλεσε τον κ. Ιωαννίδη να ανεβάσει το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης και να συζητήσουν την ουσία των πραγμάτων.

Σε ερώτηση για τα όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και τη σχέση μαζί του ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ως εξής: «Η παράταξή μας είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών. Καμιά συναλλαγή, καμιά διαπραγμάτευση, καμιά κουβέντα πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν δεχόμαστε όρους. Όποιος θέλει μας στηρίζει».

Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και την επιθυμία του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής σχολίασε: «Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ο Π. Ψωμιάδης άφησε σημαντικό έργο».

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έχει εκφράσει την ευχή να είναι και πάλι περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας δεν θέλησε να εκφραστεί ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Είπε ότι ως περιφερειάρχης συνεργάστηκε άψογα και με τους 38 δημάρχους της Κ. Μακεδονίας, που ανήκουν σε διάφορα κόμματα, και σημείωσε:

«Η παράταξή μας είναι πέρα και πάνω από κόμματα και πρόσωπα. Αν μπούμε στη διαδικασία της υποστήριξης υποψηφίων, τότε θα νοθεύσουμε τα χαρακτηριστικά μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας απέφυγε να αναφερθεί στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και παρατήρησε: «Όλες οι δημοσκοπήσεις και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων θα κριθούν στην κάλπη».

Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους είπε ότι θέλει να φέρει μια σύγχρονη πολιτική αντίληψη, έναν νέο πολιτικό πολιτισμό και αισθητική και να είναι χρήσιμος στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό αντί για το παραδοσιακό εκλογικό κέντρο λειτουργεί έναν εκθεσιακό χώρο, στην οδό Παύλου Μελά 10, στον οποίο εκτίθενται τα πλεονεκτήματα του τουρισμού και τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν έκανε «φιέστα» εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, για να μην διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, αλλά θα κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους σε όλους τους νομούς της περιοχής.