Με την αποστολή στην Νέα Υόρκη 10- 15 Ευζώνων πραγματοποιήθηκε χτες η καθιερωμένη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι εκεί ομογενείς μας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Τα τελευταία χρόνια δεν στέλνονταν άγημα Ευζώνων από την προεδρική φρουρά στην Αμερική για οικονομικούς λόγους. Φέτος αποφασίστηκε να μεταβούν. Το παρών έδωσε εκεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για τους απόδημους Έλληνες, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, και Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τις ομογενειακές οργανώσεις για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εορταστικό και τα παιδιά των ομογενών μας παρέλασαν με καμάρι.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο πρώην υπουργός Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης που ήταν και επίσημος προσκελημένος της ομογένειάς μας παρουσίασε σε μία κατάμεστη αίθουσα της Αστόρια το βιβλίο του «Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;».

Επίσης ο Φράγκος Φραγκούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους Έλληνες Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς, για τους οποίους είπε ότι αποτελούν την συνέχεια των αρχαίων Μυρμιδόνων του Αχιλλέα. Τα ομογενειακά σωματεία διάβασαν το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, ο οποίος κήρυξε την ημέρα της ελληνικής εθνικής παλιγγενεσίας, ως επίσημη εορτή των ΗΠΑ.