«Καρφιά» κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας, παράλληλα ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταψήφιση, εκ μέρους του κ. Παπανδρέου του δεύτερου άρθρου του νομοσχεδίου, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωσή του τονίζοντας ότι «όλοι κρινόμαστε».

Σε ερώτηση για το εάν δεν προχώρησε σε διαγραφές για να μην μειωθεί ο αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είπε ότι δεν είναι το κριτήριο του τα διοικητικά μέτρα, για να συμπληρώσει: «Θα μου επιτρέψετε, δε, να πω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

«Ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ακόμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ακόμα ότι «η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες. Δεν υπήρξε ψηφοφορία στην οποία να μην πέτυχε πλειοψηφία, η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα» πρόσθεσε.  

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τιμά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.