«Πολιτική επιλογή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του κόμματος να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του προεδρείου της Βουλής.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήταν «μία επιλογή έκφρασης της δυσαρέσκειάς μας για τη επιλογή του κ. Μεϊμαράκη να μην συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ.Στουρνάρα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ο κ. Μεϊμαράκης πήρε πάνω του, ως μη όφειλε, την προτροπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος παρενέβη για να ανατρέψει την απόφαση του υπουργού Επικρατείας ο Δ.Σταμάτη, που είχε αποδεχθεί την πρόταση».

«Δεν πρόκειται για προσωπική διένεξη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο «πρόεδρος της Βουλής είχε εκλεγεί και με τη δική μας ψήφο. Για αυτό έχουμε ένα λόγο παραπάνω να είμαστε απαιτητικοί».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χθες σημειώθηκε «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με πολιτική στόχευση, ενώ είχαμε καταθέσει μια απολύτως συνταγματική πρόταση δυσπιστίας». Άφησε αιχμές εξάλλου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλυο, λέγοντας πως δεχθήκαμε καταιγισμό ύβρεων, για εθνοκαπηλεία, ότι κατατρέφουμε τη χώρα, ενώ άλλοι υποτίθεται ότι τη σώζουν, ενώ εμείς δεν υβρίσαμε κάποιον, πολιτικό έγκλημα καταγγείλαμε».