current views are: 1

1 Απριλίου 2014
Δημοσίευση04:18

«Επαναστατική γυμναστική» μέχρι τις εκλογές σχεδιάζουν στην Κουμουνδούρου

Η επόμενη μέρα από την κατάθεση της πρότασης μομφής για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια καλή μέρα. 

Δημοσίευση 04:18’
αρθρο-newpost

Η επόμενη μέρα από την κατάθεση της πρότασης μομφής για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια καλή μέρα. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Η επόμενη μέρα από την κατάθεση της πρότασης μομφής για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια καλή μέρα. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν έκρυβαν  την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της … «επαναστατικής γυμναστικής» που έκαναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και επέμεναν ότι μέχρι και τις ευρωεκλογές η καθημερινότητα τους θα είναι κάπως έτσι. 

Δεν έκρυβαν ακόμα την αγανάκτηση τους για το ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος « είπε ψέματα στο θέμα της δόσης». «Μας κατηγόρησε  ότι με την πρόταση μομφής θέλαμε  να δημιουργήσουμε  εμπλοκή στο θέμα της εκταμίευσης της δόσης ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ η οποία επρόκειτο να   εγκριθεί σήμερα στην συνεδρίαση  του Eurogroup έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Φρόντισαν επιμελώς να αποκρύψουν την αλήθεια λέγοντας ψέματα μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι  η σχετική συνεδρίαση είχε μετατεθεί για την Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου». 

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δεν έκρυψε την οργή του όταν αναφέρθηκε στο θέμα.  

«Ποιο ήταν το βασικό επιχείρημά της κυβέρνησης  για να περάσει με την εξευτελιστική διαδικασία του κατεπείγοντος 853 ρυθμίσεις συσκευασμένες σε τρία άρθρα;  Η συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Απριλίου για να μας δώσει τη δόση, οπότε πρέπει να προλάβουμε να ψηφίσουμε για να μην τη χάσουμε. Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε λοιπόν ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου. Επομένως, ήταν συνειδητό ψέμα όλο αυτό γύρω από το οποίο οικοδομήθηκε ο κυβερνητικός εκβιασμός. Περιμένουμε άμεσα να βγει κάποιος από την κυβέρνηση και να μας πει πότε ακριβώς έμαθαν ότι η συνεδρίαση για τη δόση θα γίνει στις 17 Απριλίου, και όχι αύριο. Διότι, αν δεν το ήξεραν, είναι ανίκανοι. Αν πάλι το ήξεραν, τότε είναι ψεύτες.» 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επέμεναν ακόμα στο ότι  κανένας Ευρωπαίος δεν είχε συνδέσει την  ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με την εκταμίευση της δόσης αφού είχαν βάλει ως καταληκτική ημερομηνία για την ψήφιση του νομοσχεδίου την !0η Απριλίου.  

Χθες πάντως το απόγευμα συνεδρίασε  η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση που έγινε αφορούσε και πάλι το γενικό πλαίσιο και το στίγμα που θα δώσει αυτό και όχι τα ονόματα των υποψηφίων. 

Η συζήτηση για τους 42 του ψηφοδελτίου θα γίνει τις επόμενες ακριβώς ημέρες αφού τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα έχουν καταλήξει σε έναν πρώτο κατάλογο. Οι πληροφορίες λένε ότι τα αιτήματα των επίδοξων Ευρωβουλευτών είναι πάρα πολλά και γι αυτό θα πρέπει να γίνει μια προσεκτική επιλογή των προσώπων.  

Το επόμενο Σαββατοκύριακο πάντως όπως δείχνουν όλα θα συγκληθεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εγκρίνει και επίσημα τα στελέχη που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο τους.


σχετικα αρθρα