Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

«Λάδι στην φωτιά» έριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τις χθεσινές του δηλώσεις περί... μεγάλων εκκρεμοτήτων του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Στην Χαριλάου Τρικούπη «ζεματίστηκαν» ακούγοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δηλώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει άρρηκτους δεσμούς αλλά και εκκρεμότητες στο ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνοντας- όπως όλοι- ότι υπονοούσε πως τον έχει "δεμένο" με τα οικονομικά του κόμματος! 

Αργότερα προσπαθούσαν να μαζέψουν τις δηλώσεις Βενιζέλου εξηγώντας με διαρροές ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν σε "πολιτικές εκκρεμότητες" που συνδέονται και με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και με την πορεία της χώρας. 

Ωστόσο, οι εντυπώσεις έμειναν καθώς η ερμηνεία που δόθηκε από όλες τις πλευρές ήταν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την πλευρά Παπανδρέου ότι θα πρέπει να... καθίσει φρόνιμα καθώς τα χρέη που άφησε στο ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Η δήλωση Βενιζέλου ενέχει όμως ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς οι αντιδράσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι πλέον απρόβλεπτες και συνεργάτες του διαμηνύουν ότι όσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον πιέζει τόσο εκείνος θα εξοργίζεται και θα αντιδρά. 

Κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν μπει ένα φρένο σ' αυτήν την δημόσια σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου θα την πληρώσει η "Ελιά" καθώς θα δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα συσπείρωσης στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού σχολίαζαν χθες ότι ο Παπανδρέου δεν έχει κανένα σχέδιο ανατροπής του Βενιζέλου ή δημιουργίας νέου κόμματος. Όμως συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι ο ΓΑΠ ροκανίζει την καρέκλα του Βενιζέλου όχι τόσο για να τον αντικαταστήσει αλλά κυρίως για να ενισχύσει το δικό του πολιτικό προφίλ κατά την περίοδο που διαχειρίστηκε ως πρωθυπουργός την κρίση.