current views are: 1

1 Απριλίου 2014
Δημοσίευση05:52

Στουρνάρας: Ζητήσαμε έκθεση προόδου- Έμφαση στην τραπεζική ενοποίηση (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δημοσίευση 05:52’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, η συζήτηση για την Ελλάδα, με την αναφορά της τρόικας και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών. 

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, «η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και αυτό, άλλωστε, θα αντανακλάται και στην επίσημη δήλωση του Συμβουλίου». 

Εξάλλου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η τελική έκθεση της τρόικας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να είναι έτοιμη λίγο πριν από το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους τόνισε ότι στα δύο συνέδρια των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Eurogroup- Ecofin) θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της Ευρώπης και τα ζητήματα της ανάπτυξης. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει έκθεση προόδου ενώ τόνισε ότι τα συμβούλια θα εστιάσουν σε τρία κρίσιμα ζητήματα. Στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, στη χρηματοδότηση της οικονομίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι χώρες της ΕΕ.

«Θα συζητήσουμε θέματα ανεργίας, ανάπτυξης και ιδιαίτερα θέματα των τραπεζών αλλά και επενδύσεις» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και συγκεκριμένα στην επίλυση του τραπεζικού προβλήματος μέσω μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Στις συνεδριάσεις εκτός από τους υπουργούς Οικονομικών θα είναι παρόντες και κορυφαίοι ευρωπαίοι τραπεζίτες.

Προσερχόμενος στο Ζάππειο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που η χώρα επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη. Ερωτηθείς για το χρέος, είπε ότι περιμένουμε τις αποφάσεις της Eurostat προς το τέλος του μήνα και ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ή μετά.

Από την πλευρά του προσερχόμενος, ο κοινοτικός Επίτροπος επί Οικονομικών ζητημάτων, Όλι Ρέν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Επεσήμανε, ακόμη, ότι σήμερα περιμένουμε από τις άτυπες συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών πολιτική στήριξη για την Ελλάδα αναφορικά με τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά τις τελικές αποφάσεις αργότερα.


σχετικα αρθρα